UNTUK KAMU :')

Views


surat cinta ketiga buat insan yg bergelar KEKASIH -.-


Maaf lar jika kedatangan warkah ketiga ini buat awak betul-betul tak selesa. tapi, melalui warkah yg diconteng di dalam diary online ini benar-benar dtg dari hati. terima kasih kalau awak membacanya sygg. and SOMEONE, please let him know about this post! yg selalu sgt jadi batu api dlm hbgn kami. teruskan, kalau kami berpisah suatu hari nnt, berjutaan terima kasih sy kpd pen-DENGKI tahap ANTARABANGSA ni. entah lar, Encik Hairul. sy tahu semuanya skrg. hidup kita, hbgn kita, semuanya dibelenggu org ke-tiga. yg tak habis menghasut dan menjahanamkan apa yg patut. big thanks guys! keep it up!

Stop about that. Coretan ini hanya untuk menceritakan segala yg terbuka di hati sy. bkn niat untuk menjaja cerita. bkn juga meraih simpati atau menjatuhkan seorang insan yg betul-betul sy cinta. tapi, ini kenyataan yg perlu kalian tahu! supaya, tak lg sy di benci, kena hina dan kena tuduh. sy nak jika hbgn kita betul-betul berakhir, biar lar terus menutup mulut-mulut org yg acapkali bercerita dusta!

Bila awak CURANG, sy juga dipersalahkan dulu. sampai skrg lar, awak tak pernah sedar diri awak. bila bergaduh, seringkali awak tuduh sy yg mulakan dulu. sy tahu, awak msg sy hanya untuk 'cukup syarat'! kalau bosan, msg. kalau tak, awak better keluar dgn kwn-kwn kan? kalau dulu, awak selalu marah jika sy terlampau lebihkan kwn. I can't syg! sbb antara kwn dan boyfriend, benda tu relate antara satu sama lain. bila kita on crisis, sy cari kwn. bila sy dan kwn-kwn on crisis, sy cari awak. so benda tu saling memerlukan. mcm awak skrg lar. bila gaduh, keluar mlm. even sy tahu, awak tak suka keluar mlm dulu. sejak DIA hadir dulu, keluar mlm tu dah jadi benda wajib awakk. pernah tak sy ckp dulu? org yg keluar sampai lewat mlm ni, bkn MANUSIA, tapiiii? fikir lar. awak ada AGAMA -.-

Skrg bila sy merajuk, sy yg pujuk diri sendiri. sy tak tahu lar, kenapa sy mcm ni? sy sunyi! sy tak tahu apa patut sy buat skrg. Ya Allah, beri kewarasan akalku ke tahap yg lbh tinggi supaya aku tidak menyakitkan diri sendiri! aku sedih bila madu yg aku bg, dia balas dgn tuba! patut ke awak bg sy balasan mcm ni? pernah tak awak duduk-duduk tu, awak fikir! siapa selalu ada dulu untuk awak? time awak ssh, time awak takde apa-apa lg. sedar lar HAIRUL! jgn jd mcm kacang lupakan kulit!

Sy dah dpt rasa, yg tinggal skrg hanya sisa-sia syg bercampur dgn BENCI. seriously, jika dua tiga hari ni awak masih lg mencabar sy, sy akan patahkan sim sy mcm mana patahnya HATI sy! sy dah bosan mcm ni. and utk pengetahuan awak, sy akan balas apa yg awak buat dulu! sy nak awak rasa apa yg sy rasa bila penantian sy, awak balas dgn sekeping GAMBAR! and trust me, awak akan jatuh mcm sy jatuh aritu. yes, sy kurang kesabaran skrg. semoga BAHAGIA awak, bkn dgn sy. sbb sy takut, lepasni sy akan beri awak derita! 

Betul ckp cousin awak, dendam tu tak bagus. tapi, sampai bila sy nak biarkan awak terus membelenggu hidup sy? puas sgt ke hati awak tu bila tgk sy down mcm skrg? awak, entry kali ni lbh kpd luahan perasaan geram sy kan? sbb hati sy dah mula BENCI awak. and sy simpan apa awak ckp dekat sy aritu. kalau sy ternampak awak dgn perempuan lain, sy ada HAK nak buat apa saje kat perempuan tu! big thanks and big love from me to you! HAHA dah dpt green light kan? perempuan tu dpt cket, awak dpt byk! fair and square! apa sy nak buat??? ada lar, awak try buat dulu. opsss! mmg dah buat kan? cuma aku tak nampak jer! whatever! jgn terkantoi BODOH mcm aritu pulak yer? nak hidup, kena BIJAK! ;)

Apa yg awak buat dekat sy skrg, SAKIT sgt. sampaikan bila dpt tidur, sy nak tidur jer! tak nak bangun-bangun! sbb bila bangun, sy terus ingat masalah. quite bored kan hidup sy? sy juga ke yg cipta ni semua? awak, andainya suatu hari nnt sy hilang. jgn cari sy! biarkan sy terus hidup dgn dunia sy sendiri. bila sy dah cool and jumpa ketenangan sy, sy JANJI sy akan cari awak! sy dah penat disakiti. tiba masa, sy akan undur diri. melihat awak BAHAGIA dpn mata, mmg sakit. tapi, bila awak bahagia, InsyaAllah. sy pun bahagia! jgn risau lar, biar kecewa skrg. jgn kecewa kemudian hari. and and, sy tetap nak ckp satu perkara. sy BAHAGIA kenal awakk. walaupun lbh byk pahit dari manis 

Salam Rindu
Nurul Syafika

THANKS sbb membace :)

No comments:

 
This blog fully designed by THIS GIRL|Copyright© ceritalaradukaerika