FIRST BIRTHDAY PRESENT :)

: to all bloggers and followers :

hey peeps ! erika rajin nak update blog ! erika happy sgt-2 ! x tahu nk cakap cmne lagi da . SUMPAH ni hadiah paling bermakna bg erika . nak tahu ape ? bace x post erika TEKAN SINI ? if sape-2 yg bace mesti tahu kan ape yg erika nak ? yes ! kucing erika yg penah erika cerita kat entry KLIK SINI tu da jumpe balek ! cmne erika bole jumpe ? meh sini erika story :)

malam before birthday erika tu . erika nages-2 sbb firstly gado dgn si dia . then bile sedih-2 tu erika mmg teringat kat COMEL . erika doa byk-2 . erika ckp 'hadiah yg paling erika nak ialah COMEL' . erika  nages puas-2 smpai bengkak mata . erika tgk gamba dia and siap merayu suruh dia balek . paling erika terkejut bile ape yg erika doa tu termakbul ! terima kasih YA ALLAH kerana telah memulangkan semula dia kepadaku :) happy yg x terkata . smpai mak erika pon balek keje awal ..

HAHA okay guys . kat sini erika cite cmne erika bole jumpe dia balek . HEHE mesti x sabar nak dengar kan ? okay pagi-2 tadi around pukul 7 mak erika nak g keje . then erika tersedar . erika bangun cuci muka sume and terus duduk borak dgn mak . smpai laa mak g keje pukul 9 . sebelum mak g keje tu mak pesan suruh erika g amek ic baru dia kat JPN tampin . so erika sgt malas nak g awal-2 . erika plan nak g around pukul 3 . sbb tampin tu x jauh mane pon . around pukul 2 lebih erika mandi sume . plan nye lepas g amek ic tu erika nak kua duet kat bank . then nak buad treatment rambut . lastly nak shopping baju cket . almaklum laa . baju erika sume da buruk-2 . layak kena buang tong sampah je ! HAHA -.-

okay around pukul 3 erika keluar uma . tgh-2 jalan nak keluar uma . yes ! erika nmpak COMEL ! and COMEL berjalan nak g kat erika . time tu sumpah erikanak nages . rupanye selame ni dia x g jauh mane pun . dia kena SOROK kat rumah jiran erika yg terletak selang 4 buah rumah ! see now ! erika malas nk ckp byk . erika amek comel and terus bwk balek uma . erika bg makan and call mak . mak terkejut ! erika bg makan and kurung comel kat bilik mak . sbb takut hilag lg . erika pun gerak keluar settle kan keje-2 erika . hurmm mmg x sabar nk borak dgn comel . tp keje tu kena bg settle dulu ..

HEHE skg comel da ade kat erika . erika nk jage dia betul-2 ! x nk bg dia merayau lg ! HAHA ni laa hadiah paling bermakna bg erika . nak harap hadiah dr boyfie mmg HARAPAN ! okay laa . mlm ni or esok erika update lg . ngantuk and nak gayut jap ! erika bocorkan tajuk entry erika utk mlm ni or esok . HEHE erika nak update pasal treatment rambut and baju yg erika shopping tu tunggu ye ? adiooos :)
Read More..
THANKS sbb membace :)

MY BIRTHDAY :)

: to bloggers and followers :

hye peeps ! how are you ? hope in the pink of health okay ? today sharp 12 o'clock is my birthday ! nak tahu yg ke bape ? muda lagi laa . yg ke-19 . HEHE erika happy sgt-2 sbb dpt merasai detik ini . still dipanjangkan umur . thank you YA ALLAH -.- sgt-2 bersyukur ! erika still x dpt ape-2 birthday present lg . still waiting ! siape yg bertuah jd the first person yg bg erika hadiah tu ? kite tgk nnt ye ? actually mak erika da bg da tadi . HAHA sumpah kelakar hadiah yg mak bg td . nak tahu ape ? tapi tu bukan hadiah laa . just mase teman mak erika beli baju utk annual dinner dia . ade bos kedai baju tu suruh mak tambah satu brg utk genapkan RM100 and dpt hadiah misteri . mak erika mula-2 malas nk tambah . yg dia tahu dpt baju nak terus bla dari kedai tu . and then org tu suggest amek 'pakaian dalam' ! so erika jd mangsa keadaan ! eh malu gile kot time tu . kena pakse . then tgk je size and ckp 'okay laa tu' ! muka da merah-2 da time tu ! bile balek uma erika tgk benda tu . dekat bahagian belakang ade tulis 'KISS' . ishh ! x senonoh gile kan ? geli wehh ! okay fine -.- kite lupakan ye ? cite benda lain . lame-2 cite benda ni naik geli erika ..

HAHA cite pasal birthday wishes . of course laa byk kan ? fb je erika ade dua . belum tgk kat hp and email . mls nak check and setakat ni reply ape yg mampu . btw thanks kat korang-2 yg wish tu . x lupa juga utk semua doa-2 yg dorang bg tu . same-2 kite amin kan ye ? tadi petang boyfie erika nak wish birthday erika awal . tapi erika x bg . erika suruh juga dia wish tepat 12 o'clock . see ! dia org first yg wish . thanks dear . but i can't be happy on your wishes . because i have forget the best moment between us . i want to start my new life . insya-allah :) without u . sy nak berhenti berpura-2 bg harapan palsu kat awak . biarlah jodoh yg aturkan semuanye . kite berserah okay ?

on my birthday i have a lot of wishes . tapi tade sape yg bole tunaikan . okay maybe next time *still berharap* . dalam hati maki-2 *berhenti berharap* ! nvm laa . erika mmg suka berangan ! tapi erika nk hadiah tu ! nak sgt-2 . stop it erika ! HEHE tapi sgt bertuah sbb mak bg hadiah tadi tu . ouch ! malu gile tadi . satu je harapan erika yg tinggal skg . erika harap sgt kucing erika yg hilang tu balek semula . maybe tu je yg bole rawat luka kat hati erika ni . insya-allah . i can face it !

yeaayy ! esok ade-2 erika balek dr KL . x sabar nk jumpe dorang ! bestnye ! rendu dorang sgt-2 ni . pejam celik pejam celik da nak abes cuti se . takut laa . tu bermakna semakin dekat result nak kua . still pray the best for me . korang doakan juga utk erika ye ? HEHE okay laa . erika nak tido . ngantuk da ni . okay kite layan satu gamba ni . ade sape-2 nk bg kek cmni kat erika x ?? ==' 

cantek kan kek ni ?

Read More..
THANKS sbb membace :)

SELAMAT MALAM :)

: to bloggers and followers :


hye peeps ! buad pe tu ? same mcm erika ke ? onl and update blog ? -.- korang boring x ? td petang erika BW kat blog followers-2 erika tau . erika sgt terkejut sbb ramai followers yg menunggu result PMR . haiiaah ==' means kat sini ialah erika ketinggalan . erika start ber-blogging bulan 8 aritu :) tu pasai followers erika ciput . HEHE bagus laa dorang ni . rajin mengisi mase lapang . sekurangnye mereka x laa melepak and buad keje yg sia-2 kan ? good luck laa utk esok okay ? chill je -.-

okay erika x tahu nak update ape ? give me some idea please ? HEHE ni laa jadi kalau mase byk sgt terluang ! tapi pelik kan ? hari ni first time erika update blog awal . selalunye around pukul12 lbh baru gegeh nak taip entry . tapi tadi mase erika mandi kan erika ade dpt idea nk update blog . HAHA mase mandi pon sempat berangan . nak tau ape ?

erika berangan laa utk birthday erika yg akan menjelma tgh mlm esok . means 23 DEC -.- serious x sabar-2 ni . erika berangan laa nk someone dtg dari jauh semata-2 nk celebrate birthday erika . even benda tu nonsense tapi x salah kan erika berangan ? ye laa skg ni hidup pon mcm SINGLE je . nvm laa . erika bahagia skg . let it be okay ? then erika berangan lg ! erika nk hadiah yg selame ni erika nk . nak tahu ape ? ah malu nk ckp . biar laa dia sorg je yg tahu ..

nak tahu ape lg erika berangan ? HEHE nk sgt-2 celebrate same-2 . beli kek bagai . HAHA ape-2 tah erika ni . hurm x nak ckp lg laa . sedih erika . rase nk meleleh-2 air mata . erika pnh ckp dgn ex-roomate erika . bile erika start sumbat earphone kat telinga tu means erika tgh sedih and x nk di ganggu . so ni laa situasi erika skg . don't worry capital H . sy kuad ! 

actually sedih tahun ni . adek-2 erika tade kat uma . sape nk nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY utk erika ? rendu korang siod ! bile nk balek ? HEHE baru tahu rendu angah kat korang . ily imy laa <3 x sabar nk tunggu korang balek . nak dengar cite-2 korang ! hey guys ! sebelum terlupa ! da nak tahun baru ni . amacam ? azam lame da tertunai belum ? ke belum lg ? da siap azam baru ke ? HEHE welcome new year :)

that's all for tonight . enjoy your reading . ily guys ! muah muah ! HAHA gurau-2 je bg kiss segala bagai ni . take care and have a nice and blast day ! *COUNTING DAYS*



Read More..
THANKS sbb membace :)

SUMPAH BORINGG :(

: to bloggers and followers :

nite peeps ! korang buad pe tu ? korang rase x mcm erika rase skg ? means BORING laa -.- mesti korang x sunyi kan ? x mcm erika ni . skg sebatang kara je kat uma ! sunyi giler ! wahh bile dorang nk balek ni . rendu dgn gelak tawa adek-2 erika tu . kdg-2 sengaja erika cari gado dgn dorang . skg erika hanya gado dgn kucing je . sedih ouh !

tadi my lil sis call mak around 11 o'clock . nak tahu dia bgtau ape kat mak erika ? dia ckp dia ade kat i-city time tu ! wahh erika jealous ! tapi x pe laa . erika da pnh g sane awal tahun aritu :) so x kisa laa kan ? okay nak tahu lg x ? erika on diet skg ! HEHE nak tahu nape ? saje gatal-2 laa . erika nk dptkan berat mase form5 . around 38-40 kg only ! skg punye berat around 40-42 kg ! berat kan ? erika seorang yg sgt-2 takut GEMUK :)

okay . pejam celik pejam celik da nk abes cuti sem erika ni . another two weeks left ! ape je nak buad dgn dua minggu tu ? of course erika tgh tunggu result final erika . eh cuak laa ! HAHA bg erika chill je . mmg erika agak worst sem aritu . the past is past ! malas nk fikir . just erika mampu doakan yg terbaik je -.-

bace kan post erika before this ? yeah kpd sesiape yg bace tu THANKS ! nah kiss cket . MUAH MUAH <3 syg korg tau . yes ! erika berjaye ! erika da block and try x contact dia for the whole day ! clap your hands please ?! bangga ! mmg sunyi kan . tapi erika kena kuad . erika da x bole mengalah mcm dulu-2 . start next sem erika da kena fokus study . erika xnk worst mcm sem lepas . sumpah erika serik sgt-2 !

selame erika mendiamkan diri arini . dia hanya mampu call sbyk x smpai 10 kali pon -.- and send 3 text msg je ! mcm harem kan ? erika x sabar-2 nak tunggu birthday erika . because on my birthday nnt dia yg dpt free call . so tgk je nnt dia call sape ! and same with other girls . erika tertunggu-2 present ape yg erika dpt nnt . almaklum laa dia da berharta skg . sume jenis gadjet da hade ! korang hade ? HAHA biarkan laa dia . sedih ouh bile fikir-2 balek . nvm erika kena kuad kan ?

okay laa peeps ! that's all for tonight ! terima kasih kpd yg sudi membace bebelan erika ni . erika syg korang sbb sudi ambil tahu masalah erika . okay kesimpulannye ; have a nice and blast day ! take care darls ! muah muah :)


Read More..
THANKS sbb membace :)

CANTIK KE ? :)

: to bloggers and followers : 

okay all -.- actually today tade yg special pon yg nak di coretkan kat blog sy yg cun melecun ni . just nak cerita cket laa . semalam ada satu keluarga dtg rumah erika tau . of course erika kenal . dia ade kaitan dgn ayah erika . nak di pendekkan cerita semalam tu erika x mandi lg . HAHA buad donno je . cover cun itu perlu okay ? supaya x terserlah muka yg x mandi tu . then erika pegi laa buad air utk mereka . ramai ouh ! dlm 5-6 orang . erika berdua dgn adek erika . parents and yg lain-2 sume tade . dorang kua ..

then erika kacau air utk dorang . tgh-2 erika kacau air tu ade sorang acik tu tegur 'eh angah ni cantek da skg' . HAHA time tu rase nk gelak kuat-2 . tapi naseb baik ade tetamu . so diam jelaa .  rase nk juga jawab kat makcik tu 'sebelum ni x cantik ke?' . HEHE tp xpyh nak demand sgt laa kan ? org da puji kite just mampu ckp 'ALHAMDULILLAH' atas kesempurnaan yg di berikan . erika xtahu cantek tang mane laa dia nampak tu ..

actually erika ni tade cantek sgt pon . serba kekurangan laa . kite manusia tade yg sempura kan . dan erika x mampu lg utk jd sempurna . terus terang erika ckp . kalau yg lain ckp erika cantek pon tapi kat mata boyfie erika sgt-2 lain . mungkin hati erika selalu prasangka buruk kat dy . tapi tu sume dr naluri hati erika . hati erika x pnh salah . sentiase betul ! bile tanye dia of course x mengaku kan ? semua lelaki cmtu . nak tahu ape yg naluri hati erika berkata ? okay let me story here . but erika nak cite kat paragraph bwh laa . yg ni da penuh sgt . HEHE :)

if dulu-2 dia x pnh kisa kalau erika nk dtg tempat dia kat wm tu . skg ni da lain . if erika nk dtg sane mesti dia x bg . dia x ckp straight tau . dia just ckp 'xpyh laa dtg sbb nnt nyusahkan awak pulak bla bla bla' . lelaki kan ? pandai sgt bg ayat . so erika diam jelaa . dlm hati erika ni ckp 'mungkin aku ni x cantek . x hot mcm bdk-2 wm tu . x seksi-2 . pakai jeans bkn short pant . if selisih dgn member-2 dia mesti dia segan kan ?' . okay yg tu hati erika selalu ckp . kdg-2 tu ade je member dia im erika kat fb . tanya bila couple . da lame ke ? then mcm biase laa . dorg bg soalan cepumas ! nape x pnh nmpak kat wm ? errr ! time tu erika mmg stop im budak tu !

hati erika x salah kan ? nwm erika ni xkisa tu sume . yes ! erika belum keje . study lg . still menyusahkan parents . so x salah kan kalau skg erika x cantek . bg erika tu sume belum masenye lg . erika akan baiki sume kekurangan diri bile smpai masenye nnt . nak tahu bile ? tunggu erika keje laa . skg ape pon x bole . duet pon cukup makan je . lepas topup pon da bersyukur . nasihat utk korg . jgn amek kisa sgt if korg dpt boyfie cmni . ni laa silap erika . couple dgn org HOT . so kena laa tanggung mcm-2 . HEHE dia setia pon da cukup . eh berjela pulak erika bercerita . btw have a nice day ! kbai :)


*erika yg serba kekurangan*




Read More..
THANKS sbb membace :)

KUCING SAYA HILANG :(

: to all bloggers and followers : 

today is my bad day . for me laa . how about yours ? mesti okay kan ?  actually erika tgh sedih ni . nak tahu nape ? korg baca post title mesti da tahu kan ? yess ! kucing erika hilang (T_T) x tahu mane dia pegi . sgt-2 terkilan laa . before dia hilang tu erika sempat snap pic dia . time tu dia tgh mesra-2 dgn 'abang' dia . mase tu erika tgh onl je . erika tergerak nk snap pic dia . sgt-2 comel and name dia erika yg bg . erika letak name dia COMEL sbb dia mmg comel . kucing kampung yg mcm kucing siam . bulu lembut and kembang ! serious terkilan gila !

before dia hilang tu erika main-2 dgn dia . mlm semalam tu dia teman erika webcam dgn 'boyfie' erika . dia asyik landing dekat camera lappy je sampai boyfie erika pon x dpt nak tgk muka erika . dia manje ! tiap mlm mesti ajak org tido . dia kuad makan . makan cket . tapi kerap . dlm sehari kena bg tiga kali makan laa . now da tade yg nk minta makan kat erika . sedih ouh ! :(

even kat rumah ade lg tiga ekor kucing . tapi COMEL the best laa ! da tade lg yg nak manja-2 dgn erika . yg lg tiga ekor kucing tu liar cket . dia x suka org pegang-2 and cium-2 dia . COMEL lain -.- mane dia ek ? parents sume ckp mesti dia kena amek org .  x pun dia masuk uma org then org x bg dia kuar lg . sbb sape yg tgk dia mesti suka punya laa . lpsni da tade yg nk teman erika onl . selalu time erika onl mesti dia dudok dpn lappy erika . time erika buka blog org mesti dy cakar-2 screen lappy erika sbb dia geram tgk snow yg gerak-2 tu . sweet kan dia ?

tadi adek bongsu erika ckp yg ayah nak cari kucing lain . gantikan COMEL . tapi erika tahu tade yg bole ganti dia . dia kucing yg paling cute and sweet pnh erika ade . erika syak someone yg dengki dgn family erika da sorokkan COMEL . xpe laa if dorg nak sorokkan dia . biar laa kan . asalkan COMEL sihat selalu . erika rendu dia laa . bangun tido mesti ingat dia . erika tahu dia mesti teringat kat kami . hope dia balek satu hari nnt . puas mlm td erika pusing satu lorong taman erika cari dia . tp still x jumpa . confirm dia da kena sorok ! 

ni laa picture dia dgn abg dia . the first and the last picture !

*COMEL yg kena gigit tu*



Read More..
THANKS sbb membace :)

PERMINTAAN TERAKHIRKU (T_T)

ASSALAMMUALAIKUM bloggers ! ;)

selamat mlm dan selamat pg utk semua bloggers + followers + stalkers and many more lha ! have a nice and blast day okay ? today i would like to sharing some wishes that i hope someone i love will fulfill all my wishes for my birthday on 23 DEC 2011 -.- 

  1. my first wishes ! tade lha berat sgt pon ;) just i need a little time to spend with him .. u all know whom right ? he the one and only *capital H* ! ily imy so much much darling ! almost 3 years couple kite xpnh celebrate birthday same kan syg ? yg sy dpt di hari lahir sy hanye ucapan -.- kali ni bole x kite buad lain cket ? contohnye mcm hang-out same2 ke .. g shopping or watching movie together lha ! mesti best kan ? da lame kite x spend mase same2 utk romantik2 mcm dulu ;( serious sy rendu sgt time dulu2 .. jarak dan mase da pisahkan kite !
  2. my second wishes ! sy nak awak ade dgn sy for the whole day ! even tu permintaan mengarut tp sy rase awk still mampu nk tunaikan semua permintaan sy lg ;) awak bkn PM dan bkn assistant PM .. so awak tetap bole spend the whole day on 23 DEC with me ! rugi kan kite xplan awal2 ? kalau x bole kite g bercuti ;( kalau tahun lepas bulan11 kite g GLORY BEACH RESORT .. tahun ni tade pon ! just bulan6 ritu je g bercuti kat tempat same ! ishhh -.- rendu gile time bercuti tu ! just only the two of us ! 
  3. my third wishes ! sy nk g pantai -.- sbb pantai buad sy tenang je ;) then nnt kat pantai tu lha bole jd saksi pergadohan kite ! ingat x mase kite g TANJUNG BIDARA aritu ? sy luahkan ape yg sy x puas ati kat awak .. then tros awak hentak selipar and start motor ajak balek ;( kelaka dan sedih sy time tu tau x ?! muka awak sumpah serious .. kalau dulu2 awak xpnh mrh2 sy smpai cmtu .. dulu awak penuh kasih syg smpai sy pon naik lemak dan mengada2 kan ? betul x ?
  4. my fourth wishes ! sy nak awak bgtau ibu awak pasal hubungan kite .. can u ? sy tau mesti awak x bole kan ? mesti awak harap sy yg bgtau dy kan ? nape bkn awak je ? dy kan ibu awak .. dy mesti faham awak kan kan ?? let your parents know about us ! that the only thing i want darling !
  5. my last wishes ! sy nk sgt mkn MCD dgn awak ;( da lame sy minta kan ? awak xpnh pon bg ! awak x tgk sy makan MCD cmne ! sumpah sy mmg batak MCD yg awak belanja ! ni x cket2 belanja KFC ! muak sy makan ayam ! bole x belikan sy MCD ? then sy nak makan kat dlm panggung wayang .. sape nak mrh ? meh sy hempuk org yg mrh tu guna TV besar tu ! HAHA ganas kan ? awak selalu ckp sy ganas .. tp sebenarnye awak lg ganas dr sy ! HEHE ape pon x bole lha ;)
saya harap sgt awak dpt tunaikan semua yg sy minta ;) bkn ssh pon ! semudah 1 2 3 je yang -.- bole eh ?? bole lha ! aritu aniversery x dpt ape pon (T_T) sedih sy tau ! awak jahat sgt ! tp sy segan nk minta2 ni .. hope awak still ade cket mase nk bace blog sy ni ^__^ 
Read More..
THANKS sbb membace :)

HAPPY BIRTHDAY DARLING :)

ASSALAMMUALAIKUM bloggers ! :)

even xtau nak hapdet ape , idc ! sy nak hapdet jugak !
today 9 DEC 2011 birthday darling sy .. nak tau sape ??
hah ? HAIRUL AZUAN ??
bkn laa ! ingad dy sorg je ke darling sy ? sy ramai gile darling tau !
no wonder laa sy xkisa si HAIRUL AZUAN tu nk CURANG !
okay , ni dy sy punye darling tu !
..
..
..
TADAAAAA !


tu laa dy kekasih sy yg keeeee ?? bape ek ?? HAHA tade number laa syg :)
dy laa SAHABAT ssh senang sy even ktorg xpnh jumpe !
serious aku ckp , dy mmg BAIK ! tp agak KASAR mcm TOMBOY ckettt -.-
okay , to PUTRI NURHAKIM ;
* happy born day ! may ALLAH bless u -.- ily imy so much ! ade rezeki kite jumpe okay ? puas ati sy da tulis pasal awak kat BLOG ? xmau jealous2 okay ? sy mmg cari mase je nak coretkan pasal awak kat blog buruk sy ni (: skg inilah mase yg tepat skali ! have a blast day ! MUAH MUAH MUAH =.= *

Read More..
THANKS sbb membace :)

1001 TENTANG SAYA :)

ASSALAMMUALAIKUM bloggers !
isu yg akan sy ceritakan hari ni ialah ;
SEMUA TENTANG ERIKA ^______^

  • NAMA ?? NURUL SYAFIKA BT MD ALI
  • NICK NAME ?? ERIKA @ NURUL @ ANGAH
  • UMUR ?? 19 TAHUN
  • TARIKH LAHIR ?? 23 DEC 1992
  • TEMPAT LAHIR ?? HOS. DAERAH KUALA PILAH
  • ADDICT ?? PINK @ SLEEP @ TEXT
  • LOVES ?? LAPPY *hp pavilion g4* @ PRINTER *canon mp258* @ NOKIA 6300 @ NOKIA 6020
  • LIKES ?? KUCING @ SURFING INTERNET
  • HEIGHT ?? 150CM 
  • WEIGHT ?? 40KG
  • HP NUMBER ?? 017-347****
  • STUDY ?? KPM BERANANG
  • STATUS ?? SINGLE *not available*
  • BOYFIE ?? HAIRUL AZUAN B. ABD HALIM
  • ANNIVERSERY ?? 5 DEC 2008 *today*
  • ZODIAC ?? CAPRICON
  • SIBLINGS ?? 2/6
  • PARENTS ?? MD ALI OMAR @ MAHERAN SHARIF 45Y/O
  • STAY ?? BERANANG , SEMENYIH
  • HOMETOWN ?? PADANG SEBANG , MELAKA

okay , tu jelaa serba sedikit pasal erika :))
korg nak tahu ape lg ??
cukop laa tu erk ^______^

Read More..
THANKS sbb membace :)

 
This blog fully designed by THIS GIRL|Copyright© ceritalaradukaerika