HOSTEL LIFE :')


: to bloggers and followers :

yuhhuuuii! apa khabar? puasa takk? harapnya puasa la ye. puasa bg penuh, mesti bangga nnt. Erika nak puasa penuh? harapan laa -_- okay, let's focus to our entry tittle. hostel life? mesti korang tahu kan? sbb mostly, ramai yg decide nak duduk asrama bila masuk alam sekolah menengah. but for me, umur 18 tahun baru berpisah dgn rumah. kalau ikutkan hati, sampai mati nak duduk rumah je. tapi ni semua demi masa depan. okayyy stop talking nonsense Erika! proceed please! :D


ni pintu masuk bilik Erika. bilik number berapa? nak tahu? jgn tetanjat tau! bilik number CL 417. you know what? 417 stand for what? tingkat 4, bilik number 17 beb! tingkat 4 dari 5 tingkat. takde lif okay! tapi Erika kuad. setakat tingkat 4 tu, pejamm mata je wehh! HAHA


then, masukk je bilik akan jumpa almari kasut. almari kasut punya la besar, mcm nak letak kasut utk 10 org lak. sedangkan sebilik berdua je. haiiaahh -_- dpt pulakk Erika ni tak letak kasut kat almari. bersepahh je dpn pintu bilik. takkan nak buad perhiasan je almari kasut tu kan? so Erika dgn roomate decide letak makanan atas tu. heee :p


okay, ni kalau sape tak tahu baik g terjun lombong skg! HAHA ni la katil kami. mana satu erika punya? ce teka? ouhh! pandai! warna MERAH tu lerr. yg cadarnya mcm org nak kawen tu. actually, cadar tu makk yg belikan dgn ayah. so sweet kan? buad tak nampak je apa ada bwh katil tu. tu laa harta yg berjaya kami kumpul selama 5 SEM di bumi Beranang! :D


see! kemas kan? actually Erika ni tak rajin mana pun. kemas katil mmg tiap2 hari. tapi, betul2 kemasnya, seminggu sekali je! HAHA kenapa? sbb busy laa dear. pergi kelas pagi, balik ptg teruss BUM! zassss, tidurr! 


ni pulakk, almari baju Erika. kemas tak? okayy, tepukk tgn utk Erika! rajin kan? almari yg bersih, sejuk perut ibu mengandung! mak mertua mesti suka! *errr, suka ke?*


ni first tingkat, letak baju yg bergantung. tak byk pun baju kurungg sbb course yg Erika amekk ni jarang pakai baju kurungg. budak AGRO kan? pakai T-shirt je lbh. ni pun ada 10 pasang je. yg lain dok terperap kat dlm kotakk. kesian mereka -_-'


ni tingkat kedua pulakk. okayy, buad tak nampak apa yg tak sepatutnya nampak tu! rasa tak nampakk kot. HAHA ni baju2 harian Erika. lipat jelaa, kemas kan? actually Erika tak suka brg berterabur. bila da terlampau busy sgt, baru la berterabur baju2 Erika. fyi, Erika cuci baju pun seminggu sekali je :p


ni last tingkat, letak makanan dgn handbag + hanger baju. makanan dlm almari? what the FISH? almari kasut tu tak muat la nak tampung makanan Erika. bkn sbb Erika kedekut tau. sorok makan ke apa ke, itu TIDAKK! Erika ni mmg rajin bg makan kat kwn. beli je lbh, mkn tak pun :)


meja study? kemas tak? ala, kemass la tu bg org 'RAJIN' mcm Erika ni. actually tak rajin pun study kat meja. selalu Erika study kat KATILLL! 


ni view dr depan bilik Erika. tinggi? tp kalau terjun ni still tak mati kot -_-'


ni di panggil 'bird eye view'. pandangan burung ke bwh. itu dr istilah landscape la. korg takk faham punya. err -_- landscape? nightmare!


eh kenapa tetibe je ni? HIHI saje gedikk nak tunjokk dahi JENDOL tu. okayy, abaikann! :D


gambar ni pulakk? FUNCTION? nak tunjukk yg Erika manis bila bertudung. okayy, tlg jgn muntah! HAHA apa yg Erika suka kat diri Erika adalahhhhhhh MATA! okay bye! :')

Read More..
THANKS sbb membace :)

Cik Hati Terluka :')


: to blogger and followers :

yoowww! whatsssupp! kabare? wahhh! rinduuu GILA dgn Cik Blogggg! almost 2 month ++ erika tak updated kan? ada yg rinduuu tak? confirm ada! yg rinduuu tu semua yg pakat rajin stalker erika. okay, now erika kembali semulaaa! :D



okay, you all know why erika buad title post cenggitu? and kenapa erika post gamba cenggini? ye, good! erika sedihhh doe -_- kenapa? gaduh dgn dia laa. sehari ni, takde call, takde msg :(
seriously, sedih! tapi taknak laa kacau dia. mesti dia tgh stress GILA! erika nak bg dia masa, taknak push dia. dia kan da 23 years, boleh fikir apa yg baik dan apa yg burukk. tadi my bestie tegurr 'nurul, kenapa dgn kau? perlu ke ketawa dan senyum yg tak ikhlas? don't be sad! letak tangan kat dada, ckp laa ALLAH ada dgn kita tiap masa!'

and for usual, erika akan jawab 'eh takde laa. aku okayyy. aku tetap aku. RAINBOW! pelangi, yg seringkali mewarnai hari2 org lain, tapi bkn hari2 aku sendiri. Ya Allah, tu laa kelemahan aku'. tapi aku tahu, ALLAH syggg aku. tu pasal dia uji aku. tgkk! aku takde leka dgn tanggungjawab aku lg. aku patuhh dgn suruhan DIA. praise to ALLAH, aku sempat berubah sebelum DIA tarik nyawa aku :)

to AWAKK : kenapa awakk ckp kasar dgn sy? hanya sbb TWITTER. maafkan sy, byk lg salah yg sy da buad smlm. tapi awakk bkn bf yg sporting mcm bf kawan2 sy. mmg betul, lumrah bg LELAKI ada sifat benci dan cemburu. tapi, apa yg awakk text sy smlm amat2 buad sy terluka. ye, mcm lagu Najwa Latiff 'segala kata cacian, yg telah engkau berikan, membuatku rasa kosongggg'.
that's why sy senyap je arini. sy takut, awakk buad perangai mcm aritu. tapi sy tahu, walau sy pujuk awakk, awakk tetap berkeras. entah laa, kalau dah takdir awakk jd mcm aritu, ada AYU. sy sgt2 tak kisa. hampir 4 bulan sy cuba pulihkan hubungan kita. awalnya, mmg okayy. tapi lama2, sy REDHA. kalau kwn sy yg couple for almost 5 years and end up with BREAK UP, so no wonder if kita begitu. semua da tertulis kat lohmahfuz kan? 

takpe, it sokey. tu je mampu sy ckp. semalam sy menangis, sebelum tidur. sbb sy sedihh. sy rinduuu awak yg dulu. sy nak org kejut sy bangun sahur, ucap 'selamat berbuka sygg'. tapi sy tak dpt mcm tu. pedih okayy! tapi sy kentalll! sy tetap kuad, anggap tu semua perkara biasa. tapi tapiiii, awak ingat tak? before kita gaduh mlm tu, kita okay kan ptg tu? sy call awakk, sbb nk ckp pasal LULU. masa tu awakk bercakapp tak henti2. tu tanda kita nak jd mcm ni kott =='

sy nak nagess. kenapa time2 sy ada krisis dgn family, time ni jugakk kita pun ada krisis? 5hb ni genap kita 3 TAHUN 7 BULAN and genapp 2 BULAN kita takk jumpa. Ya Allah, kuatnya sy kan? maaf sbb sy selalu ungkit2 hal awakk dgn ayu. maaf, sy cemburu! kenapa sy tak dpt layanan mcm dia? sbb kita da lama? da bosan? perlu ke tu semua? kalau semua LELAKI mcm ni, sy sanggup lari kat hujung dunia. lari dr semua, lari dr segalanyaaa. sbb awakk da buad sy terluka. it hurts me so muchhh syggg :'(

awakk kuad! boleh tak bg sy sedikit kekuatan awak tu kat sy? pleasee... sy nak kuad! sy taknak nages2 ni. sy taknak LUWI and PIQA nampakk. sy ni macho! mane bole nages dpn mereka. guys! doakan erika please. erika nak tabah wehh! taknak down mcm skg. kerja byk, kwn pun da perasan perubahan erika. kesian dorg, dpt tgk kepuraan erika. awakk kak ayu, kalau laa sy tahu jd mcm ni, sy takkan terima dia balik. mungkin ni balasan utk sy sbb pisahkan korg. takdir ALLAH, sy REDHA. tapii sy tak kuad... maaf byk2, sy bersalahhh :'(

Read More..
THANKS sbb membace :)

 
This blog fully designed by THIS GIRL|Copyright© ceritalaradukaerika