KALAU LAHHH :')

fuhhhh fuhhh fuhhhh !!!

Dengan lafaz Bismillahirrahmannirrahim sebagai pembuka kata. Alhamdulillah, masih diberi nafas untuk terus hidup di bumi yg fana ini dan masih diberi kesempatan untuk mencoretkan sesuatu di ruangan ini. Selepas sekian lama menyepi dan blog ni pun semakin berhabuk-habuk, harini aku dtg menjengukk! HAHA memberi sedikit nafas dan azam baru. Ye, belajar untuk mematangkan diri seiring dgn umur yg bakal mencecah 20 tahun, bulan hadapan. Belum terlambat dan terlalu la awal untuk aku ucapkan, Selamat Datang November! Banyaknya harapan untuk bulan ni. Most of my wishes ada sentence yg tahu if they follow me on my twitter :) *rugi tak follow kita tauu*

Actually byk sgt nak cerita melalui entry kali ni. Tapi kita rujuk tajuk entry ini ye? Hee. Hidup kita ni banyak main dgn perkataan 'kalau lahhh'.. HAHA baik mengaku, sape yg selalu guna perkataan tu! Apa yg kita dah buat, something that had been pass, we can't go back right? Sama la dgn terlajak perkataan, terlajak perbuatan. Tapi bagi aku, itu lumrah kita sebagai manusia. Tak pernah lari dari melakukan kesilapan. Let's see apa yg aku selalu guna perkataan 'KALAU LAHHH' -.-

  • Kalau lah aku tak couple dgn dia dulu, mesti tak jadi mcm skrg.
  • Kalau lah aku tak bercinta dulu, takde lah hati aku selalu sgt terluka.
  • Kalau lah aku belajar rerajin dulu, aku dpt capai cita-cita aku.
  • Kalau lah aku tak rapat sgt dgn dia *kawan*, aku tak kecewa.
  • Kalau lah aku tahu, dia bukan utk aku, awal-awal lg aku tinggalkan dia.
  • Kalau lah aku matang sikit aritu, takde lah aku rasa mcm skrg.
  • Kalau lah masa dpt diputarkan, aku takkan lepaskan dia.
  • Kalau lah diberi peluang lagi, aku nak jd anak yg SOLEHAH.

Itu serba sedikit apa yg selalu aku mengomel menggunakan perkataan tersebut. But I trust on one thing. Setiap apa yg berlaku, ada hikmahnya. Kita patut bersyukur sbb masih diberi peluang untuk memperbaiki diri. Same goes to me, byk sgt benda yg aku kesali skrg. Tapi apa aku buat, hanya mampu sujud tiap saat aku jatuh tersungkur. Ye, mmg aku lemah dlm percintaan. Bagi aku, sekali aku mencuba untuk jatuh cinta, aku akan sakitkan hati aku sendiri. Benda ni benar-benar terjadi skrg :)

Even aku nampak kuat dan tabah, hati aku sendiri yg rasa mcm mana terseksanya bila 'digantung tak bertali'. Menjaga hbgn yg tak tahu penghujungnya mmg agak sukar. Jika dia mengerti ttg hati aku, mesti dia tak buat aku mcm ni kan? Ya Allah, kuatkan aku untuk kali ni ! November bulan yg paling aku geruni. Ye, setiap tahun selepas aku ke alam DIPLOMA. Most of my final exam started on this month. Kalau dulu, bulan November paling aku tunggu. Sbb apa? YES ! Birthday hubby. Skrg? tak lagi. Lama dah aku rancang November this year, aku nak celebrate birthday dia. Sbb this year, genap hubby 23years that jatuh pada 23hb. Tarikh yg sgt sweet and umur dia pun sweet !

Apa yg jadi skrg, aku rasa tak berdaya lagi dah. Aku mcm patung yg takde perasaan jika dicampak di tengah-tengah jalanraya. Untuk hbgn yg hampir 4thn, mungkin kah sampai sini je? aku tak tahu, aku tak mampu nk bg jawapan itu. Aku mcm pesalah yg hanya menunggu hakim menjatuhkan hukuman. Sampai bila awak nak buat sy mcm ni? Sy tahu, sy bukan yg terbaik untuk awak. Tapi, semua manusia takde yg sempurna. Awak sendiri pun pernah ckp benda yg sama dekat sy..

Awak ckp 'sy BOSAN'. Kenapa mesti bosan? Kalau baru je hbgn nak jejak 4thn awak dah ckp bosan, mcm mana lepas kahwin? ada anak? Kita bkn bersama untuk jangka masa pendek, tapi untuk selamanya till Jannah ! Awak tak fikir ke tu semua? Salah sy juga, terlalu mengharap untuk hbgn kali ni. Tapi sy agak musykil dgn diri sy. Kenapa sy tak pernah bosan dgn awak? Kenapa sampai skrg sy masih tertunggu-tunggu tiap msg and call awak? Awak ckp, awak tak pernah tinggalkan sy. Tapi apa maksud awak? Msg sy tanya kabar pun awak tak pernah buat. Penipuan apa ni? Awak hanya tahu zahirkan kata-kata. Tapi batinnya? Awak berdusta !

Silap sy sbb tergesa-gesa beri peluang KEDUA untuk awak, tapi fikirlah. Andai kata suatu hari nnt ditakdirkan awak dtg masa sy tengah kecap kebahagiaa, kejayaan. Masa tu, layak tak awak minta peluang dari sy lagi? Sy try buang semua prasangka buruk sy dekat awak. Sy tak nak hati sy belajar mem-BENCI awak. Awak, maaf untuk segal-galanya. Apa yg sy rancang untuk birthday awak kali ni, hancur lebur mcm tu je, mcm mana hancurnya HATI sy. Anniversary kita? Awak fikir yg terbaik. Lepas apa yg jadi antara kita mlm semalam, akan sy kenang sampai bila-bila. Msg awak tu sy simpan *menangiss*

*sambil kesat airmata* Sy harap awak bahagia. Banyak dah hati sy terluka syg. Dulu awak curang, awak tipu sy. Sy masih maafkan awak. Tapi dgn satu je msg awak semalam, betul-betul merubah segalanya. Maafkan sy untuk hal sekecil zarah, sebesar kuman sekalipun. Hutang budi dibawa MATI, ingat tu. Sy MENYESAL pernah ada dgn awak masa dulu. Bahagia? TAKK ! banyak DERITA. Berhenti dari menyakitkan hati perempuan wak, jgn sentiasa ingat awak selalu ada diatas. Sesekali tu, cuba tgk orang yg berada dibawah -.-

raya 2012

gambar terakhir yg di-upload

Ini sahaja coretan kali ini, ketemu di next entry. InsyaAllah, doakan sy untuk first paper on this 5 November 2012. Doakan juga supaya masih diberi kewarasan akal, ketajaman fikiran dan kematangan diri. Harap korg buat yg terbaik untuk masa depan. Salam Sayang dari aku, Cik Nurul 

Yang Menulis,
-Cik Nurul -
Read More..
THANKS sbb membace :)

MISSING YOU :'(

Salam Maghrib dan Salam 1 Malaysia !
Awak, saya RINDU betul-betul RINDU. tak tahu kenapa, asyik dok teringat-ingat je dekat awak ! mungkin saya SUNYI tapi dakk ! saya dah terbiasa dulu asyik msg and call, kenapa saya macam ni ? awak rindu saya tak ? saya nak kuat, sampai birthday awak nanti. saya nak celebrate sama-sama dgn awak :'(

Saya try kuat, tabah. tapi tak boleh. bila hp tu senyap je tak bunyi, terasa macam taknak pakai hp je ! serious, terasa sangat-sangat. berapa lama lagi kita nak macam ni ? ye, saya tahu saya keras kepala, degil ! tapi kita sama. awak pun ada perangai yg selalu buat saya runsing ! tapi pernah saya jadi macam skrg ?

Kadang-kadang tu, saya rasa dah give up ! saya nak putus asa, tapi saya dah janji dgn diri saya nak buat awak happy time birthday awak nanti. kita belum pernah celebrate birthday awak lagi kan ? saya nak ianya menjadi suatu KENANGAN TERINDAH dalam hidup awak. saya tak kisah dah dgn janji-janji kita dulu. bagi saya, tu semua jadi masa kita belum matang. saya rindu !

Bila saya dpt tahu awak block saya, eh bukan awak, tapi BETINA tu. saya agak tersentap. kenapa awak percaya dia sampaikan pass dgn email awak, awak boleh bagi dia ? mesti dia buat awak betul-beul bahagia skrg kan ? untuk kesekian kalinya saya minta awak UNBLOCK saya. saya sedih gila bila kena block dgn awak ! saya tak dapat dah nak tengok gambar latest awak ! dgn cara tengok gambar tu jela buat saya okay, tak terus menangis rindukan awak ! awak KEJAM !

Skrg bila saya on je lappy, first saya buat tengok gambar awak, tengokgambar kita time dulu-dulu. saya SEDIH, tapi saya try kuat. even awak cakap saya boleh untuk kuat, tapi sebenarnya TIDAK ! berapa kali saya cuba kuatkan hati, tabahkan diri dan kuatkan semangat saya ! saya tak bolehhhhh :'(

Hancur dah harapan saya nak bina hidup dgn awak, ada happy life being together. ada anak-anak ! tinggi kan impian dan angan-angan saya ? actually, bukan saya je. semua pasangan yg bercinta mendambakan sesuatu hbgn berakhir dgn kegembiraan. sy try juga untuk terima kemungkinan kita tak kekal. saya tahu, lepasni dah takde ucapan 'HAPPY ANNIVERSARY DEAR' macam yg selalu awak cakap tiap-tiap 5hb. sedihnya HATI !

Awak ada rancang sesuatu ke ? kalau ada, saya tunggu KEJUTAN awak tu, saya harap saya takde la terkejut sangat ! saya tahu, kita mungkin tak sempat nak celebrate 4TH ANNIVERSARY, tapi bulan depan saya akan buat awak BAHAGIA sebelum saya betul-betul undur diri. bulan depan saya nak sambut Birthday awak and celebrate sekali ANNIVERSARY kita. saya nak buktikan, syg saya dekat awak akan kekal selamanya walaupun ada Farhan sbg pengganti. maafkan kalau ada yg awak tersinggung dgn perangai saya selama ni. halalkan makan minum, hutang piutang dan lain-lain lagi. tak pernah ada DENDAM antara kita !

Tapi satu permintaan saya. awak jgn pernah munculkan diri depan saya lg lepasni. saya dah takleh nak kenal awak dan takkan ada lagi sisa kenangan kita bersama, percayalah ! tu je cara untuk saya lupakan awak dan semua kenangan antara kita. terima kasih sbb beri saya peluang memburu CINTA awakk 

latest picture for 2012


Hairul Azuan


Read More..
THANKS sbb membace :)

POT PET POT PET :')



Hening suasana petang ni, hari-hari terakhir di bumi Beranang sebelum menikmati cuti semester dan seterusnya BAKAL menamatkan pengajian yang berbaki lagi 4bulan, InsyaAllahh.. Malam yang amat membosankan semalam, dgn tiada ‘reply’ msg dari dia. Terus menunggu sehingga terlena di ulit mimpi..

Sepi dan terus terusan sepi, tapi aku masih tegar menangani hari-hari sepi sendiri. HAHA Nampak macam aku ni ‘nothing’ ! but I’m everything ! sunyi ? Jangan dilayan-layankan. Yes, aku wanita TABAH yang boleh juga meneruskan hidup tanpa LELAKI disisi. Ada pun buat apa ? being trouble to me, SUCK !

Memang sukar, almost 4 years being DOUBLE but now I’m FREE ! terasa juga. Sometime tu macam ‘aik, kenapa takde msg ni?’ tapi try to remind myself ! ‘eh Erika, kau dah SINGLE lar!’ even though, ianya memeritkan ! kadang-kadang tu, aku macam hilang kata-kata sampaikan pernah juga kawan-kawan perasan, and tegur ‘beb, ada masalah ke?’ berulang-ulang kali soalan yang sama didendangkan ke telinga aku. Ye, selama ni aku happy sebab dia ada. Skrg susah sedikit, tapi aku mencuba hidup sendiri..

Kadang-kadang tu, aku cakap sorang ‘saya RINDU awak’ ! betul, aku maksudkannya ! sebenarnya, benda tu tiap-tiap hari aku cakap. Biar angin yang tlg aku sampaikan ke dia. Dan aku tahu, dia tahu aku rindukan dia. Tak sabarnya nak melangkah umur 20 tahun ! two months to go ! tapi kali ni celebrate sendiri. MUGKIN !

Actually, aku pun tak perlu guna dah nama ERIKA tu. Sbb dah takde makna apa-apa. Combination name using his name and mine. Takut sangat ! nama tu dah terbiasa, dikalangan kawan-kawan. Hey guys ! stop calling me using that name ! Please call me NURUL !

Tadi, duduk borak bilik kawan. They was shocked! why ? hanya disebabkan aku pakai EYE LINER ! wehhh, arini aku free GILA. Kelas pun start pukul12, aku pun pakai jela celak tu. Dah alang-alang ada tersimpan dlm handbag. Btw, thanks FARHAN AZAMI, even celak ibu awak, berkatnya ! sampaikan aku blushing dalam kelas dibahan rakan-rakan. Penampilan baru kata mereka. Eh japp. Topic borak dgn kawan-kawan tadi pasal kahwin. Mulanya sekadar cerita pasal negeri-negeri yang dorg nak pergi tapi tak pergi lagi !

Aku ? nak pergi Terengganu. Sebab bg aku, tempat tu je sesuai dgn keadaan aku skrg. Siapa boleh bawa aku kesana ? angkat tangan ! duit ada, tapi aku takut sesat and I need someone to follow me up. Dan kawan-kawan aku tadi nak pergi perak la, genting la. And aku ketawa sendiri. aku tak perlukan tu skrg. Aku tahu, menginjak umur aku 21tahun, InsyaAllah. Ramai jugak kawan-kawan aku yang akan mendirikan rumah tangga ! Alhamdulillah, kawan-kawan aku berasal dari pelbagai pelosok negeri !

HAHA and mulai skrg, aku dah kena ada tabungan sendiri. Senang, nanti dpt ‘invitation’ kat FB tu, aku la orang pertama nak pergi even ada kawan-kawan yang cakap aku ni takkan dtg majlis dorg ! eh tak baik tau korang ni. Selagi korang ajak, aku usahakan utk dtg ! kata KAWAN kan ? takde hal la !

Ada sorang kawan tu cakap ‘eh hang ni Erika, suruh kami kahwin. Hang tu dah ada calon, gerak p la dulu’. Haiaahh, wahai kawanku, kalau la ada calon skrg, takde la aku dok asak korang kahwin woi ! takdak calon lani.  HIHI semuanya berakhir ! menjadi sejarah dan tugu peringatan bg aku ! selamat tinggal CINTA !

Dengar jugak ada yang berbisik-bisik. Ada kawan-kawan yang nak kahwin dah after habis praktikal. Tahniah la korang ! jangan lupa jemput ! HAHA tersenyum aku tgk calon-calon yang nak mendirikan masjid tu. Perangai macam budak-budak lagi. Moga korang menjadi yang Solehah ! AMIN !

Aku ? terus sendiri. Takde la sendiri sangat. Ada Farhan, tapi slow and smoothly, taknak terus zasss ! biarla, Allah perancang yang hebat kan ? DIA tahu segala-galanya. Menunggu cinta lama ? tu sememangnya ! kerana dgn dia tersimpan dan tersemat janji-janji kami bersama. Seriously, tak terasa JODOH tu ada skrg. Tapi akan dtg ? siapa tahu ?

But now, aku perlukan 30 hari lagi untuk bersama dia. Selepas ni ? aku akan beransur-ansur pergi dan takkan kembali berpaling lagi. Ada something special untuk hari BAHAGIA dia nnt. Aku teringin nak tinggalkan dia dgn suatu KENANGAN TERINDAH. Mana tahu dgn cara tu je dia boleh sedar semuanya. Aku mencuba dan takkan berhenti mencuba ! itu janji aku !

Dah tak larat nak menangis lagi dan lagi dan lagi. Andai tertulis untuk kita bersama suatu hari nnt, Alhamdulillah. Kenangan yang awak beri kat saya, saya simpan sampai saya MATI. Awak pun selalu dan tiap masa ulang benda yang sama masa msg ‘awak MILIK saya, saya MILIK awak’. ‘kita mmg xde jodoh skrg, tp suatu hari nnt kita akan bersama jgk’. Awak tetap minta saya tunggu hingga penghujung hbgn kita. InsyaAllah, panjang umur saya tetap akan tunggu. Saya pegang kata-kata awak !

Last untuk awak, kalau saya tiba-tiba hilang. Jgn la cari saya, saya ada je. Tlg jgn libatkan kawan-kawan dan family saya. Saya taknak dorang tahu masalah kita. Pergi saya nnt sebab dah betul-betul KECEWA. Pergi saya nnt untuk beri awak ruang mencuba menyayangi dan mencintai org baru. Pergi saya untuk mencari dan mengembalikan HARGA DIRI. Kalau saya pakai number baru, saya deactive FB sekalipun, jgn lupa. Satu benda yang buat awak tahu pasal saya, YA. Blog ni, saya takkan tukar LINK ni sampai satu tahap nnt bila saya jumpa SEMANGAT baru, saya akan tukarkan semuanya BARU.

Okay la, tu je untuk kali ni. Penat, nak berehat sebentar sebelum menyiapkan kerja-kerja ! Assalammualaikum, have a blast guys ! J

Read More..
THANKS sbb membace :)

TITIK ! :')


Crying, crying and always crying ! every night, hours minute and seconds ! 

Lemahnya semangat aku, bila kau pergi dgn sisa-sisa CINTA kita. kau beri aku kejutan lagi untuk monthly anniversary semalam. kau biar aku terkapai-kapai tanpa jawapan lagi. kau terus buat aku tertanya-tanya mcm tiada HARGA DIRI. kau beri aku harapan dan tabur janji-janji PALSU. indahnya hidup aku bila dgn kau. tergamaknya kau buat mcm ni. puas hati kau ? kau terus-terusan menabur janji-janji kau ! aku seperti biasa, mcm bodoh. terima apa yg kau cakap ! pandainya kau membela diri !

Aku harap, putusnya kita nnt tanpa sebarang dendam, tiada permusuhan. tapi kau buat aku belajar berdendam dan aku mula belajar membenci kau. aku perlukan kau, teruskan cita-cita aku, pertahankan cinta kita. hampir 4 TAHUN, aku mempunyai angan-angan yg tinggi untuk bersama kau ! tapi skrg, kau hancurkan semuanya dgn cara ada DIA ! 

Terima Kasih, peluang KEDUA untuk kau, kau sia-siakan lagi. mungkin lepasni tiada lagi peluang KETIGA. tiada kata-kata apa lagi untuk kau, hanya mampu aku doakan kebahagiaan kau dari jauh. jaga diri, ASSALAMMUALAIKUM !
Read More..
THANKS sbb membace :)

SKYPINGGGG :')

: to all my dearest followers :

Salam Maghrib guys ! HAHA tak tahu lar kenapa akhir-akhir ni suka sgt update blog time Maghrib ? maybe sbb takde kerja kot. tambah pulak malam ni nak study dua subjek yg melibatkan banyak topik ! ouhh demnit ! mcm mana lar nak pulun study malam ni. nasib baik satu TEST and satu QUIZ. kalau dua-dua TEST, MATI hakuuu ! actually, update blog ni pun saje gedik-gedik, kerja byk tapi still menaip entry buat tatapan STALKER ! HAHA mcm lar hot sgt aku ni kan ? perasan jer lebih !

Btw, wish me LUCK for my paper tomorrow okay ? berbalik kepada cerita yg sy nak cerita tu. HIHI badan penatttt sgt ! kena dera dgn lecturer ! kemas bengkel, rasa mcm hape tah ! kena angkat batu, sapu daun-daun kering. look like CLEANER ! eh malam semalam erika SKYPE dgn ex-senior merangkap ex-roomate erika ! rindu GILA dekat dia, SUMPAH ! that time erika tgh sedih. I was thingking something in my mind ! YES ! about HIM and our RELATIONSHIP. okay, forget about our story, now nak story about KAKAK syg kita !

Nama dia Izreen Ismail ! teman yg paling SETIA ! setia seranjang ! HAHA nak tahu kenapa erika ckp macam tu ? sebabnya, masa SEM 1 dulu-dulu, before erika lelap mata, mesti nak dia ada teman kat sebelah. kalau takde dia, mmg takleh tidur lar. ada lar beberapa kali tu, dia nak TEST keesokkan harinya. tapi that time erika saje gurau-gurau ajak dia tidur, then dia boleh tutup buku and baring sebelah erika. masa tu rasa, dia lar segala-galanya untuk aku ! dia BAIK, tapi kuat MENANGIS. mcm erika lar. selalunya dia nages sbb takde duet, call parents minta duet sambil meleleh airmata ! HAHA

Dia kan, kalau ada masalah study or else, dia selalu sumbat earphone kat telinga, selimut muka and MENANGIS ! hidup dia mmg penuh dgn airmata lar ! HIHI and now, erika pulak terikut tabiat dia. yes, sikit-sikit mmg rasa tenang. dia selalu buat erika happy. if ada crisis dgn BF, takde pun sedih tahap CIPAN mcm skrg. dulu cool like hell je ! menangis pun ssh ! tapi lepas dia abes study kat KPM, terus aku mcm takde kwn, takde tempat nak menangis, takde teman tidur. btw, tgk jer kami mcm rapat and KAMCING gila ! sebenarnya satu masa dulu, pernah juga ada bergaduh. actually selisih faham sebenarnya. tapi tak lama pun kami tak bertegur. Alhamdulillah, skrg saling merindu !

Masa dia ajak Skype smlm, erika tgh menangis. menangis lagi ? haiiaaahh -.-' bila dia ajak skype, terus erika on Skype and tak lama tu dia buat video call ! perghh ! senyum sampai ke telinga lar bila dgr suara dia. Kak En, lama dah tak jumpa kan ? rindu sgt time dulu-dulu. ingat tak kita overnight kat I-city, pergi KL sampai sesat, pergi I-city dlm keadaan SELEKEH ? then, ingat tak time weekend kita stay up malam and menyanyi kuat-kuat kat dlm dorm ? that time, takde sape berani tegur sbb bdk ramai balik time weekend. nak tahu tak ? bilik kita 202 tu HOT skrg ! ada bdk junior SEM 2 kena histeria dlm bilik kita tu ! DAMN ! takut kot ! nasib baik time kita dulu-dulu takde pape kan ? ingat jugak tak kita buat video SALAM PERANTAU, MATI LAKI sbb kena langgar troli and kenangan RAYA KPMB ? loker kita ? yg paling byk lekat sticker MAMEE tu ! HIHI byk sgt kenangan kita ! rindu time tu ! kenangan dgn kak en tetap kita ingat sampai bila-bila. kahwin nnt jgn lupa ajak okay ? kita nak jadi FLOWER GIRL ! 

Kak en, jaga diri baik-baik tau kat UUM tu ? study elok-elok ! jgn menangis lg, kuat semangat ! skrg kan dah dekat dgn rumah, takde lar rindu sgt dgn family. tunggu kita tau ? mana tahu kita apply UUM lepasni. HAHA ingat kita, doakan kita, jgn lupa kita dgn adik-adik yg lain. kak en senior paling cool pernah kita ada ! SUMPAH, aku rindu kau setengah MATI ! thanks for being a part of my LIFE !  ni sedikit gambar kita yg ada dalam lappy kita ! 

Agak XXX sedikit patung tu yew ! :p

Time ni lar yg kita SELEKEH tu !

Drifter merangkap Driver kita, TENGKU :)

Before pergi TS, yg perjalanan memakan masa berjam-jam !

Read More..
THANKS sbb membace :)

KEBENARAN :)


fuhhhh fuhh! berhabuk sikit-sikit dah blog ni. even baru dua hari ++ tak update! 

Okay guys ! Salam Maghrib ! HAHA actually takde mende pun nak story. but, aku tertarik dgn satu cerita yg dtg dari one of my BATCH friends. Idk, apa yg aku patut buat sebenarnya ? patutkah aku melompat gembira ? menjerit bagai nak GILA ? HIHI wait-wait, ceritanya begini. tarik nafassss ! HUH ! lepassssssssss !

Now, aku di Semester 5 dan tahun akhir pengajian DIPLOMA jer. when I was in Semester 2, one of my Best Ever Friend, kami ada sedikit krisis lar. that time, aku DOWN weh ! but Alhamdulillah, even kita bermasalah, aku still okay in study. kita terus tak bertegur that time kan ? seriously, aku RINDU kau. hari-hari terakhir kita rapat, kau dgn aku tidur sama-sama. aku rindu kau ! aku rindu kenangan kita masa Semester 1. lepas tu, masa Semester 3, sekali lagi aku diduga. orang yg sama, org tu masih memecah-belahkan hidup aku sampai skrg. aku redha weh ! aku pendam jer semua ni, tak pernah aku cerita kat sapa-sapa kecuali Tengku. hanya dia jer yg faham diri aku, terima aku seadanya mcm mana aku terima dia. sampai skrg, Tengku still dgn aku. dia ada time aku jatuh, down and else. apa yg dah jadi skrg, buat aku DOWN lg sekali. tergamak kan DIA tikam aku dari belakang ? dia jadi BATU API selama ni hanya kerana nak tarik perhatian org. aku betul-betul tak kisah wahai sahabatku. kau jual lar cerita mcm-mcm ikut apa yg kau suka. skrg kau dah dpt tarik perhatian kwn-kwn aku kan ? TAHNIAH ! big clap for you ! lepas apa yg jadi baru-baru ni, tiga malam berturut-turut aku buat Solat Hajat, moga Allah tunjukkan siapa yg betul dan siapa yg melebih selama ni. aku tak doa DIA bg balasan dekat kau, sbb pada aku, tak pyh doa pun dah nampak hidup kau mcm mana. kau tahu tak, sakit sgt bila kau buat aku mcm ni. aku dulukan kau dlm apa-apa aktiviti walaupun masa tu aku dah dpt tangkap muslihat BAIK kau. aku telan, aku pekak telinga bila org keji-keji aku duduk kwn dgn MUSUH dlm selimut sendiri. skrg, aku dpt tarik nafas sikit-sikit. kwn-kwn batch kita dah boleh lihat kebenaran, aku tak tunjuk. jauh sekali memburukkan kau wahai sahabat. kau teman terbaikku, tak kan tergamak aku nak memburukkan kau depan mereka. mcm-mcm FITNAH kau bg masa Semester 2 dulu, aku pekakkan telinga. but now, ada yg ckp 'aku FAHAM perasaan kau erika apa yg jadi dulu, aku rasa skrg. so aku dah rasa apa aku rasa' . bkn aku yg tunjukk kebenaran tu, tapi ALLAH :')

My best ever friend, aku mmg nak berbaik dgn kau. betul ! aku RINDU kau sgt-sgt. sometime, apa yg aku perasan lar, kita ni berkait. if kau ada masalah dgn kau punya BF, aku pun dlm situasi yg sama jugak. mula-mula tu aku perit sgt nak terima dugaan ni. tapi aku tahu, kalau takdenya BATU API dlm persahabatan kita, kita masih okay kan ? ada hikmahnya benda ni jadi, aku makin matang, berfikiran terbuka dan lebih tenang hadapi masalah mendatang. big thankss kpd Tengku, kau selalu support aku. lepasni takde kau, aku tak tahu lar bole survive ke tak. JANJI dgn aku, kau akan selalu ada belakang aku bila aku jatuh, kuatkan aku bila semangat aku jadi lemah ! hanya kau jer tempat aku meluah rasa selama ni. Thanks kawan !

Kepada temanku yg sewajarnya aku panggil MUSUH tu, aku hargai apa yg kau buat aku skrg. aku tak kan melatah lg mcm dulu, aku try diam. aku jaga maruah, aib kau ! tapi kau balas aku mcm ni ? patut ke semua tu ? puas hati kau ? aku beri kau peluang, jatuhkan lar aku tanpa henti. pendek kata, kau LAMA lg kat KPM tu. mcm-mcm boleh jadi kan ? jgn risau, kalau kau jatuh mcm apa kau buat dekat aku ni, ingat satu benda jer. Karma tu sentiasa ada, jadi kau perlu ingat ALLAH, byk-byk doa ke DIA. DIA maha melindungi, kau jgn risau. even kau takde kwn pun, kau tetap ada ALLAH. tu jer aku rasa skrg. aku doakan yg terbaik utk kau. berbahagia lar dgn kwn-kwn aku yg dah berjaya kau takluki tu. semoga kau terus success okay ? 


Aku rasa aku dah semakin KURUS lepas apa yg jadi baru-baru ni. Thanks ALYAA, aku ingat pesan-pesan kau ! ALLAH rampas org-org yg aku syg, sekelip mata jer weh. mulanya aku GIVE UP, tapi akhirnya aku bangun. nak teruskan perjuangan yg bersaki-baki ni. Terima Kasih TENGKU, aku hargai kau apa adanya ! Big thanks to HAIRUL, sbb tak pernah berhenti melukai hati dan perasaan sy. sy tetap akan terus bertahan sampai bila-bila utk menjaga hbgn kita ! Terima Kasih byk-byk kpd kwn-kwn yg terus-terusan memberi nasihat dan dorongan utk aku terus bersemangat. Terima Kasih daun keladi ! 

Read More..
THANKS sbb membace :)

 
This blog fully designed by THIS GIRL|Copyright© ceritalaradukaerika