POT PET POT PET :')

Views


Hening suasana petang ni, hari-hari terakhir di bumi Beranang sebelum menikmati cuti semester dan seterusnya BAKAL menamatkan pengajian yang berbaki lagi 4bulan, InsyaAllahh.. Malam yang amat membosankan semalam, dgn tiada ‘reply’ msg dari dia. Terus menunggu sehingga terlena di ulit mimpi..

Sepi dan terus terusan sepi, tapi aku masih tegar menangani hari-hari sepi sendiri. HAHA Nampak macam aku ni ‘nothing’ ! but I’m everything ! sunyi ? Jangan dilayan-layankan. Yes, aku wanita TABAH yang boleh juga meneruskan hidup tanpa LELAKI disisi. Ada pun buat apa ? being trouble to me, SUCK !

Memang sukar, almost 4 years being DOUBLE but now I’m FREE ! terasa juga. Sometime tu macam ‘aik, kenapa takde msg ni?’ tapi try to remind myself ! ‘eh Erika, kau dah SINGLE lar!’ even though, ianya memeritkan ! kadang-kadang tu, aku macam hilang kata-kata sampaikan pernah juga kawan-kawan perasan, and tegur ‘beb, ada masalah ke?’ berulang-ulang kali soalan yang sama didendangkan ke telinga aku. Ye, selama ni aku happy sebab dia ada. Skrg susah sedikit, tapi aku mencuba hidup sendiri..

Kadang-kadang tu, aku cakap sorang ‘saya RINDU awak’ ! betul, aku maksudkannya ! sebenarnya, benda tu tiap-tiap hari aku cakap. Biar angin yang tlg aku sampaikan ke dia. Dan aku tahu, dia tahu aku rindukan dia. Tak sabarnya nak melangkah umur 20 tahun ! two months to go ! tapi kali ni celebrate sendiri. MUGKIN !

Actually, aku pun tak perlu guna dah nama ERIKA tu. Sbb dah takde makna apa-apa. Combination name using his name and mine. Takut sangat ! nama tu dah terbiasa, dikalangan kawan-kawan. Hey guys ! stop calling me using that name ! Please call me NURUL !

Tadi, duduk borak bilik kawan. They was shocked! why ? hanya disebabkan aku pakai EYE LINER ! wehhh, arini aku free GILA. Kelas pun start pukul12, aku pun pakai jela celak tu. Dah alang-alang ada tersimpan dlm handbag. Btw, thanks FARHAN AZAMI, even celak ibu awak, berkatnya ! sampaikan aku blushing dalam kelas dibahan rakan-rakan. Penampilan baru kata mereka. Eh japp. Topic borak dgn kawan-kawan tadi pasal kahwin. Mulanya sekadar cerita pasal negeri-negeri yang dorg nak pergi tapi tak pergi lagi !

Aku ? nak pergi Terengganu. Sebab bg aku, tempat tu je sesuai dgn keadaan aku skrg. Siapa boleh bawa aku kesana ? angkat tangan ! duit ada, tapi aku takut sesat and I need someone to follow me up. Dan kawan-kawan aku tadi nak pergi perak la, genting la. And aku ketawa sendiri. aku tak perlukan tu skrg. Aku tahu, menginjak umur aku 21tahun, InsyaAllah. Ramai jugak kawan-kawan aku yang akan mendirikan rumah tangga ! Alhamdulillah, kawan-kawan aku berasal dari pelbagai pelosok negeri !

HAHA and mulai skrg, aku dah kena ada tabungan sendiri. Senang, nanti dpt ‘invitation’ kat FB tu, aku la orang pertama nak pergi even ada kawan-kawan yang cakap aku ni takkan dtg majlis dorg ! eh tak baik tau korang ni. Selagi korang ajak, aku usahakan utk dtg ! kata KAWAN kan ? takde hal la !

Ada sorang kawan tu cakap ‘eh hang ni Erika, suruh kami kahwin. Hang tu dah ada calon, gerak p la dulu’. Haiaahh, wahai kawanku, kalau la ada calon skrg, takde la aku dok asak korang kahwin woi ! takdak calon lani.  HIHI semuanya berakhir ! menjadi sejarah dan tugu peringatan bg aku ! selamat tinggal CINTA !

Dengar jugak ada yang berbisik-bisik. Ada kawan-kawan yang nak kahwin dah after habis praktikal. Tahniah la korang ! jangan lupa jemput ! HAHA tersenyum aku tgk calon-calon yang nak mendirikan masjid tu. Perangai macam budak-budak lagi. Moga korang menjadi yang Solehah ! AMIN !

Aku ? terus sendiri. Takde la sendiri sangat. Ada Farhan, tapi slow and smoothly, taknak terus zasss ! biarla, Allah perancang yang hebat kan ? DIA tahu segala-galanya. Menunggu cinta lama ? tu sememangnya ! kerana dgn dia tersimpan dan tersemat janji-janji kami bersama. Seriously, tak terasa JODOH tu ada skrg. Tapi akan dtg ? siapa tahu ?

But now, aku perlukan 30 hari lagi untuk bersama dia. Selepas ni ? aku akan beransur-ansur pergi dan takkan kembali berpaling lagi. Ada something special untuk hari BAHAGIA dia nnt. Aku teringin nak tinggalkan dia dgn suatu KENANGAN TERINDAH. Mana tahu dgn cara tu je dia boleh sedar semuanya. Aku mencuba dan takkan berhenti mencuba ! itu janji aku !

Dah tak larat nak menangis lagi dan lagi dan lagi. Andai tertulis untuk kita bersama suatu hari nnt, Alhamdulillah. Kenangan yang awak beri kat saya, saya simpan sampai saya MATI. Awak pun selalu dan tiap masa ulang benda yang sama masa msg ‘awak MILIK saya, saya MILIK awak’. ‘kita mmg xde jodoh skrg, tp suatu hari nnt kita akan bersama jgk’. Awak tetap minta saya tunggu hingga penghujung hbgn kita. InsyaAllah, panjang umur saya tetap akan tunggu. Saya pegang kata-kata awak !

Last untuk awak, kalau saya tiba-tiba hilang. Jgn la cari saya, saya ada je. Tlg jgn libatkan kawan-kawan dan family saya. Saya taknak dorang tahu masalah kita. Pergi saya nnt sebab dah betul-betul KECEWA. Pergi saya nnt untuk beri awak ruang mencuba menyayangi dan mencintai org baru. Pergi saya untuk mencari dan mengembalikan HARGA DIRI. Kalau saya pakai number baru, saya deactive FB sekalipun, jgn lupa. Satu benda yang buat awak tahu pasal saya, YA. Blog ni, saya takkan tukar LINK ni sampai satu tahap nnt bila saya jumpa SEMANGAT baru, saya akan tukarkan semuanya BARU.

Okay la, tu je untuk kali ni. Penat, nak berehat sebentar sebelum menyiapkan kerja-kerja ! Assalammualaikum, have a blast guys ! J


THANKS sbb membace :)

No comments:

 
This blog fully designed by THIS GIRL|Copyright© ceritalaradukaerika