PENUTUP ^__^


Hye everybody !

Halooooo ! Hope have a blast night ! Kebetulan nak cuti semester, so decide ler nak update BLOG buat kali terakhir. Lepasni mungkin Cik Blog akan berhabuk-habukk selama lebih sebulan. HAHA pada yg merindu dgn tiap entry aku tu, jerit ler kat ShoutMix Box tu ! Alahaiii aku ni, bajet mcm selalu sgt je ada tetamu dekat Blog sendiri ni -__-

Okay, actually aku nak minta minta dari hujung rambut hingga hujung kaki jika ada kesilapan tiap tutur kata, terkutuk atau ada di antara kalian yg terasa dgn setiap butir kata aku dlm bidang penaipan ni. HAHA nobody's perfect kan ? Start Maal Hijrah baru-baru ni aku decide nak buat perubahan besar dlm hidup aku. Nak tahu apaa ? Hahhh ! Nantikan :)

Jam dah menginjak ke angka 12.30 tghmalam, bermakna kurang 72jam lagi. Nak tahu apa ? YES, birthday Hubby ! Aku buntu sama ada nak wish and bg hadiah yg aku simpan selama ni atau aku terus diam seribu bahasa ? Since dia pun dah ada someone else, better aku tarik diri kot. Biarkan dia BAHAGIA tanpa aku yg agak menjengkelkan ni ! Ahh tak kisah ler pasal tu. Mungkin dia takkan rasa apa kalau tak dpt wish dari aku, siapa ler aku ni kan ? :(

Nak merepek apa lg ek ? Hahh ! Tadi lepak makan dgn kwn-kwn, utk kali terakhir. Alahaii sedih je rasa hati. Nak pergi praktikal dah kan ? Harap kita akan terus berhubung lepasni, takkan pernah lost contact ! Sedih, sebak semua bercampur baur la. Tp aku betul-betul terlupa nak ambil gambar sama-sama dgn mereka tadi. Maily, Tengku, Ekin, Paah and Nana ! Ily guyss ! 

Next story, aku tak tahu ler kenapa aku ni terasa sgt perubahan hormon dlm badan aku ni. Asyik fikir pasal umur aku yg bakal menginjak ke angka 20 Tahun bulan depan. Sedia ke aku nak jadi MATANG ? Tinggalkan semua perangai buruk aku ? Takpe ler, aku try sehabes baik nak jadi Insan berguna kpd Keluarga dan Kwn-kwn aku ! Itu janji aku !

Okay, ni pasal kehidupan aku pulakk ! Alhamdulillah, rasanya seminggu dah aku boleh tersenyum dgn IKHLAS. Tak tahu kenapa, dia dtg tanpa aku pinta. Dtg masa aku kecewa dgn apa yg jadi antara aku dgn Hubby. Hubby buat aku menagis, dia buat aku ketawa sampai mengalir air mata gembira ! Tiap malam before tidur, mesti call aku. Msg and everytime masuk waktu Solat, dia akan msg aku suruh solat. Maybe that's why hati aku semakin kuat nak lupakan ceritara cinta lama ^_^ pandai mengambil hati !

Tapi bkn semudah perempuan lain aku nak terima dia sbg org baru dlm hidup aku. Susah sgt, cukup la permulaan kami sbg kwn. Itu dah cukup ! Alahhaaii, bestnya ada org ajak kawen awal-awal ni ! Opsss ! kelaut dah aku ni. Pray for my happiness guys ! HAHA I'm trying my best, buat diri aku BAHAGIA mcm Hubby skrg !

HAHA even paper aku dah habes around 5 hari, tp aku still ada dekat Beranang. Nak settle angkat barang-barang. And esok aku fly balik Melaka. Doakan keselamatan aku dan kwn-kwn. Seriously, aku akan merindui followers dekat Blog, Twitter and Friends dekat FB ! Ala, sebulan tak lama kan ? Pejam celik pejam celik je, minta jgn la pejam tak celik-celik ! HAHA closing entry, doakan result aku semester ni baik-baik sahaja ! Okay, take care guys !  Maaf utk semua salah silap aku, Assalammualaikum :)

Budak ni yg bakal merindui korg -_-

Kalau RINDU aku, jerit dekat ShoutMix Box tu yer ;p

Yang Menaip
-Cik Nurul-
Read More..
THANKS sbb membace :)

GAMBAR ! grrr ! -__-


Yooww ! What's up ! First thing I wanna thank to ALLAH because give me the precious moment ever in my life ! woow! The best moment ever ! HAHA okay, happy ke aku ? yess ! Happy sgt-sgt ! Almaklum lah, baru selesai kesemua paper final. and now? CUTI or in english is HOLIDAYS ! skrg still kat Beranang sbb nak angkut-angkut barang. Maklum lah, dah nak abes study kan ! Yahooo ! Good Luck kwn-kwn yg nak ber-praktikal tu. Siapkan diri mental dan fizikal. kpd my Best Ever friend, Tengku. kau dah takleh nak ponteng-ponteng kerja okay? nnt bad pointer pulak utk LI ni. Buat betul-betul, ni bkn mcm pergi kelas. tak nak g kelas, boleh ambil MC. kalau LI ? sendiri mau ingat lahh ! jangan lupa aku, nak kahwin nnt jemput ! ingat k, aku nak jadi flower girl kau ! Bgtahu aku setahun awal before tarikh kahwin kau. senang aku nak buat family planning dgn husband aku. Tak gempakk la kalau flower girl pregnant ! HAHA okay, ni lah gambar yg aku pergi Wedding preparation dekat Bangsar haritu. cantikk yaw !



kenapa mcm pelik je tah muka aku ? tapi Tengku ckp, dia suka gambar ni. 
Reason ?


With Amalin, Tengku cousin. best buat kerja-kerja kahwin ni ! rasa mcm aku pulakk 
nak kahwin !


Hah ! yg ni Sharifah Alya. cute baby, tapi awal-awal dia sombong. yg ni, tak dpt pun 
satu gambar muka dia yg betul-betul :)


buat-buat sibuk. sedangkan gantung benda tu je pun -__-


HAHA tak tahu nak letak caption apa lagi. apa-apa pun, rindu detik ni. and ! alahaaii -.-' 
bila nak KAHWIN ni ? :(


gambar yg paling aku suka. tapi ? nampakk tak ranting-ranting kayu tu ? :p


okayy, tak tahu kenapa la tangan aku tu nampak sgt-sgt berisi ! GEMUK dah ke aku ?
 tidakkkkkkkk !!!!!!!!!

Read More..
THANKS sbb membace :)

PRECIOUS MEMORIES :')


: Selamat Petang Kawan-kawan ! :

Hey everybody ! buat apa hari-hari cuti ni ? Okay, selamat bercuti kpd budak-budak sekolah *jealousnya aku* ! Actually, takde la jealous sgt sbb aku pun dah nak cuti. 3 more days, 3 more papers ! After that ? I'm free ! sgt tak sabarnyaa ! Actually aku mmg ter-rajin cket nak update sbb based on my memories yesterday, make me smile for a long days ! HAHA 

After settle our Niche Horticulture paper, Tengku ajak pergi KL. what? KL ! Okay, that time agak terkejut and tak tahu ler nak teman ke tak since perut tgh meragam. Tapi bila dia ckp nak minta aku tlg ajar dia naik train, aku pun jawab 'OK'. So siap-siap, actually takde la siap mana pun. settle paper pukul 11, balikk terus makan and tidur. Around pukul 3 lbh baru gerak pergi KTM Kajang. Tengku park kereta dekat situ. Beli tiket, and tunggu train. tak lama pun tunggu train tu, terus dpt. Sepatutnya kami turun dekat KL Sentral, tapi bila Tengku call kak long dia, terus dia suruh turun dekat KTM Bank Negara. pffttt ! tiket beli utk ke KL Sentral je la pulakk tu ! -.-'

Tapi buat hati kering je la, turun jugak dekat Bank Negara. dgn harapan, takde org jaga tempat tiket nak keluar tu and org tu takkan minta tiket la, tapi sayangnyaaaaa ! apa yg aku doa tu, tak dpt ditunaikan ! perghhh ! ada mamat handsome *okay la* jaga tempat keluar tu ! aku ? patah balik ke belakang ! tapi mamat dua ekor tu da double slekk je pandang aku ! alahaaiii, buat and mereka ayat la aku. Okay, cool punya cool aku pun ckp dgn abg-abg tu 'bang, actually kami terlepas stesyen tau. sepatutnya kami kena turun KL Sentral, kami terlepas. ni first time kami naik benda bergerak atas rel ni'. HAHA sweet tak ayat aku ?

Tapi abg-abg tu suruh berurusan dgn pakcik guard dekat situ. bapak kerek ! rasa nak je ketuk kepala botak dia tu. ada patut suruh bayar denda RM30 ! takkan aku nk bayar la kalau mcm tu kan. So aku stay calm, aku ckp elok-elok nk bayar harga tiket asal je. Shitt ! menyumpah jugak aku semalam. Dah tak hingin lg aku jejak KTM Bank Negara tu lg. Kelakar ? YE, sgt lah kelakar sebenarnyaa ! tak berhenti senyum aku for the whole day !

Ada gambar sebenarnyaa, tapi upload kemudian nanti la yer. gambar dekat hp canggih Tengku. aku pakai hp 3310 je -___- HAHA okay la, nantikan gambar ye, biar gambar je yg menceritakan segalanyaa. Have a blast guys ! Assalammualaikum 
Read More..
THANKS sbb membace :)

DECIDED !


Selamat Petang Kawan-kawan ! HAHA

Amacam ? sihat tak ? maaf ler, aku tak tahu la nk buat mukadimah apa sebagai permulaan cerita. takpe la ek, dari melalut panjang-panjang, baik aku straight to the point kan ? Permulaan hari aku sgt lah TIDAK BAIK ! semuanya sbb LELAKI tu ! seriously malas dah nak sebut nama dia lagi. Meluat, Bencii ! rasa nak ambil batu besar and campak kat kepala dia, biaq p koma setahun !! :p

Ceritanya bermula begini. semalam kami agak ler bertikam lidah, balas-membalas ckp, tapi seriously dear, I didn't mean you. kenapa awak nak terasa ? YES, sy mmg tak suka dgn siapa yg date dekat tasik-tasik ni. nak tahu kenapa ? eh please la jgn tanya ! tasik, mostly siapa yg dtg ? pakcik-makcik kan ? or to make it easier, seseorang yg berumur dan layak kita panggil sbg PAKCIK, MAKCIK -__- alahaaii, dah lah kau DATE dekat situ, dgn ganggu privacy org nak jogging. nak hargai and hayati indahnya ciptaan Allah. tapi apa yg selalunya remaja-remaja kita buat dekat situ ? pegang-pegang tangan and else la, malas nak ckp and I know, you guys tahu apa aku nak sampaikan !

Opss wait ! hati ni sedikit pun takde nk jealous. but aku terfikir, mana letaknya sifat MALU mereka ye ? bercerekarama tepi tasik and jadi perhatian org ? ke mereka semua tu BANGGA dgn apa yg dorg buat ? guysss, please la. awal bulan kot baru ni. paling SENGKEK pun bawa la GILAFRIEND korg tu pergi MCD or KFC. tak payah la sampai nk ganggu org bersenam. sgt meluat okay, kalau nk bercerekarama sgt pergi la suatu tempat dimana tempat tu 'open space'. shopping mall ke, fast food restaurant ke. alaaa, senang cerita if SENGKEK sgt pun, boleh je date tepi tasik tu. BUT please la, beware dgn attitude korg ! act like you are MUSLIM !

And aku rasa, hubby agak TERASA dgn apa yg aku cerita kat dia semalam. aku tak tahu la dia nk terasa utk ape ? sbb for sure, kami tak pnh date tepi TASIK pun. maybe dgn someone else ? who know right ? HAHA padan muka, kena setepekk ! I didn't mention anyone, tasik tu kat mana, takde pun. tapi dia yg beria-ia sampai sebut Titiwangsa ! huhhh ! kan dah kantoiii ! okay, malas nk cerita pasal ni, aku nk cerita pasal apa aku nk buat masa birthday dia nanti -__-'

Rasanya aku dah give-up. aku tak tahu nak buat apa lg dah, aku try simpan sedikit rasa SABAR sampai birthday dia nanti. tapi dia semakin mencabar-cabar aku hampir tiap hari. and tadi pun dia ada ckp, yg 24 Nov tu dia nak konvoi dgn kwn-kwn dia pergi LegoLand. sampai mcm tu sekali ek planning dia tanpa bgtahu aku ? and selama ni aku msg dgn tunggul agaknya ! aku dah bgtahu dia yg that birthday dia aku nak celebrate birthday dia sama-sama and aku siap minta dia balik kg lg. tapi ni yg aku dapat ? THANKS awak ! on the day of 23 Nov nanti, I won't be with you ! no more wishes, present, msg and call from me. NO and NEVER ! 

Kau buat la apa kau nak. hidup mati kau, takde kena mengena dgn aku ! aku try tunjukkan ego aku, BENCI aku kat kau. kalau semua nak blame aku pun aku tak kisah ! pergi lah kau BERGEMBIRA dgn awek BARU kau tu, I don't care at all ! kau lupa satu benda sebelum nak bersuka-ria. HAHA lantak kau la. aku tuntut hujung bulan ni time kau tgh SENGKEK ! that time kau rasa la mcm mana kejamnya aku buat kau. mcm tu la kejamnya bila kau tak pnh fikir hati aku. dari aku MEMBAZIR bg hadiah dekat kau, better aku bg kwn-kwn laki aku. buat apa bg org yg berlagakkkss, tak sedar diri mcm kau ? and one more thing, maybe hadiah aku bg nnt pun kau buat tak pandang je. benda MURAH kan ? kau org BRANDED ! 


Okay, dah nampak kan ? and aku dah join pun benda ni, aku taknak fikir hati sesiapa lg da. better aku join benda ni, lupakan semua rasa sedih aku, buang jauh-jauh perasaan aku kat dia and tinggalkan org yg tak pnh sedar kewujudan aku. untuk apa aku ada dgn dia ? bila susah, cari lah aku. bila senang ? mcm ni la JANJI-JANJI keling kau tu kan ? aku buat birthday kau kali ni BERMAKNA sgt-sgt. wait and see ! :)

Yg Menulis,
-Cik Nurul-

Read More..
THANKS sbb membace :)

BERSYUKUR ! -___-

Salam Maghrib bloggers sekalian :)

Alhamdulillah, syukur sgt-sgt kerana diber kegembiraan yg paling didambakan setelah sekian lama menanti. Syukur ! Walaupun mata agak sembab menangis sambil mentelaah semalam, rasanya agak berbaloi kerana first final paper tadi masih boleh diketogorikan dlm kelompok BOLEH JAWAB ! Start hari sabtu duduk membaca, memahami dan menghafal. Tak tahan stress gamaknya, hati ni tergerak nak capai hp and call hubby. Happy tak terkata, ingatkan dia tak pick up call. Tak sangka, dia jawab panggilan aku -__-

First ayat yg keluar dari mulut aku 'awak ada ingat apa-apa tak?'. HAHA saje nak pancing ingatan dia. hubby jawab 'mestilah ingat, tp kan belum bulan 12 lg'.. so aku okayy je, asalkan dia ingat anniversary kami. yes, masih ingat ! Aku agak terkesan jugakk dgn kelainan suara hubby, tak tahu kenapa. Tapi aku chill jela, tunggu dia cerita. Andddd ! masa ditunggu tiba. dgn suara mengadanyaa dia panggil aku 'awakkkkkkkk, sy kena transfer tempat kerja'. ek elehhh, ingatkan hape ler ! dia pun potpet potpet bercerita. gayut punya gayut, kredit habis ! okay, aku buat sos topup, call balik. habis lagi ? DAMN ! then tgk point, terus tebus ! HEHE

Byk benda jugak aku storg dgn dia, lepas juga ler rindu yg ada kat dada ni. Dengar dia cerita pasal anak-anak berbulu dia. haiaahhh -.-' rindunya saat itu ! gayut ler sampai kredit habis and mmg dah takde spare topup lg, aku pun ajak teng-teng pergi makan. Kebetulan perut lapar mentelaah pelajaran kan. Tambah-tambah keadaan cuaca yg MEMANG buat nafsu makan membuak-buakkk ! alahhaai, ingatkan nak melahap burger. kedai burger semua dah TUTUP. apa ni ? tak remaja la Beranang ni, baru pukul 11 semua kedai dah tutup ! so decide ambil makanan berat. Apa lg, aku perembat la Nasi Goreng Kg dgn Tomyam Campur ! :p

HAHA dah duduk makan-makan, aku pun bla ahh balik sambung revision. Sambil tu msg hubby, tapi dia pulok takde kredit. so aku pun suruh hubby tidur. that's all for that night. Aku pun study ler sampai pukul 2. sebelum tidur tu, baca balik msg hubby. aku dah tahan sebakk, tak tertahan. terus mengalir air hujan dgn lebatnya ! entah la, rindu sgt agaknya. Chill nurul, merindulah pada yg sudi okay ? 

Kenapa la aku ni tak sabar ek ? Kepala angin, degil ! semua ni salah aku agaknya, sampai hbgn kami jadi mcm ni. Andai lah masa dpt diputarkan balik, aku tak nak mcm skrg. Sedihnyaa, Allah je yg tahu. Sabar jela kali ni, aku masih doakan yg terbaik untuk hbgn kami, Alhamdulillah. Kami dah berjaya untuk 3 tahun 11 bulan. Tadi hubby wish and ckp 'jaga batas pergaulan'. InsyaAllah awak, Janji KITA sy pegang sampai bila-bila. Sy doa kita akan jadi mcm dulu, awak sihat, bahagia dan gembira. Doakan sy tabah dan berjaya dalam hidup yer ? sy syggg dan rindu awak sgt-sgt !  


Yg Menulis,
-Cik Nurul-



Read More..
THANKS sbb membace :)

SENANGNYA HATI :')


Hei guys ! Selamat Tengah Hari :)

Woot wooootttt ! buat apa tu ? I'm quite bored right now. Lot of things to do, before that I wanna wrote something here, I had something to share ! About what ? Banyak benda sebenarnya nak share ! Jap er, slow-slow. Actually this Monday, 5 November my first final paper, ouuhhh ! Takutnya ! Study ? ada lah sedikit-sedikit. HAHA little bit, hari ni just selak-selak sikit sebab semalam dah pulun 5 chapter. Maybe tinggal beberapa chapter lagi nak baca. So guys, please pray for my success okay? Thanks !

5 November ? Apa ye yg ada pada tarikh tu ? HEHE anniversary ! Tapi kannnnnn, tu kalau lah hbgn kami masih mcm dulu. Skrg dah lain, tak macam dulu-dulu. Lagi sebulan je lagi nak genap 4 tahun. Tak sempat nak sambut sama-sama. Takpe lah, dah takde jodoh nak buat macam mana kan? Skrg pun aku banyak diam, tunggu je dia msg. Itupun kalau dia msg, kalau tak, aku dah tak msg dulu mcm selalu aku buat dulu-dulu. Betul jugak ckp Adda, biarkan dia yg contact aku dulu. Alhamdulillah lah, dah dua hari dia msg aku dulu and kami msg macam biasa, aku dah takde nak touching taik kucing lagi. Yela, dah terbiasa macam ni, aku pun dah tak terasa apa !

Semalam tgk TV3, keluar cerita yg kami tgk first movie masa di awal-awal alam percintaan ! *ayat minta kaki kan?* X-men Volverine. Dulu masa tgk dgn dia, tak feeling langsung, sbb aku masa tu muda belia lagi, baru 17tahun. Skrg bila tgk balik, best jugak cerita tu ! HAHA okay la, sampai tertidur aku tgk ! Dah nak 3bulan tak keluar and jumpa dia, rindunya ! Semalam masa tengah-tengah study, saje lah aku dok conteng-conteng kertas. Aku pun gatal tulis APA YANG PERLU DIA BERUBAH KALAU NAK HUBUNGAN KAMI MCM DULU. Byk doe ! lebih 20 benda jugak la, see ! macam takde jodoh kami ni kan ? Takut lah nak buat solat istikarah, takut dgn 'jawapan' yg aku akan dapat nnt :'(

Around dua bulan jugak hbgn aku dgn dia macam telur dihujung tanduk. Macam dah takleh nk dibaiki dan dipulihkan lagi lahhhh. Aku ikut ketentuan takdir skrg, lgpun sepanjang ktorg bersama, ssh sgt nak BAHAGIA. Selalu sgt ada masalah, yg selalunya dtg dari pihak lain. Allah je tahu perasaan aku, macam-macam masalah yg aku tanggung since couple dgn dia. Nasib baik skrg aku ada kawan-kawan. Lantak lah dgn janji-janji dia dulu, pasal motor semua tu, sendiri ingat lahh. Aku taknak terlibat apa-apa lagi. Actually pernah jugak aku buat Solat Hajat baru-baru ni. Hampir seminggu berturut-turut jugak la. Aku minta DIA dekatkan hati antara kami kalau dia jodoh yg betul-betul tercipta untuk aku -.-

Alhamdulillah, sampai skrg aku rasa tenang je tiap kali msg dia. Aku pun turut doa agar MASALAH aku selesai dan AWAK sudi memaafkan kelancangan sy. Entah lah, aku banyak lukakan hati orang lain sbb dia. Kalau tiada jodoh antara kami, ALHAMDULILLAH. Eh guys ! pernah dengar cerita pasal LCW takk ? Cinta dia dgn Mew Choo almost 11 years ! dulu LCW tak pernah perasan pentingnya WMC dlm hidup dia. Tapi bila WMC mula jauh, buat hal sendiri, baru LCW sedar kan ? WMC ada dikala DATUK LCW bkn siapa-siapa lagi. Jatuh bangun LCW, hanya WMC je yg ada. tabahnya WMC, 11 tahun beb ! Skrg, LCW sanggup tarik diri utk Badminton terbuka apa tah *Denmark ke Perancis* semata-mata nak fokus on WMC and their wedding reception. haiiaahh, bila fikir-fikir balik, aku pun macam tu jugakk ke nnt ? -.-'

Tabah ke aku nak tunggu untuk jangka masa 11 tahun ? around 7tahun lagi. InsyaAllah, selagi takde orang dtg pinang aku kat rumah, selagi tu lahh aku tunggu dia. HAHA jodoh mungkin ada, cuma cepat atau lambat je. Tak sabar nak jadi 'perempuan' depan dia nanti. Aku dah beli skirt geli-geli semalam, tunggu masa je nak pakai. HEHE doakan kejayaan aku dunia akhirat ye kawan-kawan ? Have a nice day guys ! bye-bye 

Suka tengok picture ni, Thanks VCO !

Note for First final paper :)
Yang Menulis,
-Cik Nurul-
Read More..
THANKS sbb membace :)

 
This blog fully designed by THIS GIRL|Copyright© ceritalaradukaerika