INDAHNYA BILA PURA-2 :)

Views
: my dearest followers :

okay MAAF. erika hapdet utk kesekian kalinya. baru je lepas study subject ACCOUNT dgn POSTHARVEST MANAGEMENT. utk kesekian kalinya, selepas erika berjaya menjawab soalan dgn jayanya, erika rase happy sgt! ye, esok ada Quiz Account pada pagi harinya. dan pada malamnya, Test Postharvest Management. cool kan? dan dan dan, report pulak. adoiiii -.- minggu paling stress bg erika. okay, tak nak stress laa sbb next week minggu revision! nak balik rumah. aku kalau tak balik seminggu, bole jd gila duduk sini! mmg serious gila. dgn bau dedak kat Beranang tercinta ni. chill erika! lg setahun! pastu kau bole g jauh-2. kau bole g mane kau suka! jauh dr sesiapa pun bole! mmg betul tu. kalau mane erika nak pergi nnt, mesti mak dgn ayah tak kan tanya, tak kan halang kan? so wake up erika! lupakan semua nightmare kau! anggap tu sume tak penah berlaku dlm hidup kau! dugaan Allah je tu. abes study nak g Kedah, Cameron, Sarawak, Sabah. mesti mak dgn ayah akan ckp mcm ni 'mmg mak ayah nak bg duit kau je angah'! HAHA anak manje kan? ape sume dpt -.-

okay, actually td erika online. bkn td je. tiap mase erika online. sape yg perasan or ter-stalker erika tu, tahu-2 laa kan? mase g kat HOME fb tu, ada ex senior erika post something. mmg sentap abes erika! nak tahu apa?? dia buad status yg berbunyi begini 'jgn HEBOH mencari tulang rusuk je sedangkan syurga yg da sedia ada pun tak tahu nak hargai'! okay guys, I wanna ask you something. ada tak yg faham apa yg ex senior erika tu cuba sampaikan? okay good! *if sape yg faham laa*. maksud dia, jgn heboh nk cari jodoh yg Allah da tetapkan tu je. sedangkan syurga depan mata kita iaitu di bawah tapak kaki ibu tu, pernah ke kita hargai?? okay, mmg erika kena sedepuk laa kan! HAHA thanks abg Asyraff utk semua nasihat-2 yg berguna. kadang-2 erika agak terasa juga tu sume. all is going well! then ni adelg satu PEPATAH CINTA buad si dia yg jauh di mata, jauh di hati, jauh dari semuanya! 


yg ni erika tak payah explain kan? korg mesti faham punya! mmg mostly this meaning of this picture, I dedicated to him. Ahahaha :') proceed! even erika sedih. tp erika try coolkan diri. erika malas nk fikir byk. td pun tak tahu mcm mane ex boyfie erika bole post something kat wall erika. mcm mane awak tahu sy tgh sedih? mcm mane awak bole tahu sy tgh kecewa, terluka, hiba dan perlukan seseorang utk meluahkan apa yg sy pendam ni? ye Syafik, sy tgh sedih. sedih sbb senang sgt sy bg peluang kedua dekat someone yg tak tahu hargai tu semua. kepercayaan dia dekat sy tak mcm kepercayaan yg awak da bg sy dulu-2. awak dgn dia berbeza sgt. sy rindukan awak! bila awak nk balik sini? sy nak jumpa ummi mcm dulu-2. sy rindu bila ummi peluk sy time kita gaduh. awak tahu tak, sy tak pernah jumpa ibu dia. tiga tahun, without nothing serious happen in our relationship! kalau awak dulu, awak bawa sy jumpa ummi dgn uncle kan? even ummi alim, sy tak bertudung pun that time, tp ummi terima sy. tp kenapa dia tak mcm awak? sometime sy rase na tunggu awak tunaikan janji-2 awak. erika nk tunggu awak. tp mcm mane dgn dia? hati erika dekat dia. kalau Apik tak tinggalkan sy dulu sbb nak g UK, mesti sy tak de apa-2 dgn dia. Apik, bila pikir-2, erika tak sesuai dgn Apik. sy tak buad pun apa yg sy da janji dekat awak dulu. mungkin sbb tu jd mcm skg :'(

bila awak send something kat wall sy, sy tahu sy masih perlukan awak! sy perlukan nasihat org yg matang mcm awakk! awak, saket yg sy rase skg same mcm saket yg sy rase bila awak tinggalkan sy dulu. tp awak tak kecewakan sy. awak pergi nak study. tp dia? dia duakan cinta sy. dia permainkan hati sy. dia hancurkan semangat sy. menangis lg? ye, dgn semua org tuduh erika mcm-2! mcm erika yg mulakan ni sume! erika hanya memulihkan keadaan. tp disalah tafsir oleh sesetengah pihak. erika tak pernah rase mcm skg. DOWN gila! td sy bg dia pass dgn email FB/BLOG sy. biar dia bace semuanya. selama ni sy menangkan org yg salah awak. org yg tak tahu hargai cinta sy. org yg da mempermaikan hati dan perasaan sy. thanks awak sbb selalu amek tahu pasal sy dgn cara membaca BLOG sy. even bila webcam, awak selalu tegur sy nape sy tak pernah tunjukkan muka sedih. tp awak tahu kan sy mcm mane? awak tahu sumenye kan? awak je yg faham sy. awak sanggup lukakan hati awak sendiri. awak tak pernah pun simbah minyak bila sy tgh marah bercerita pasal dia. awak sentiasa jd air! kali ni sy tak nak dgr awak menangkan dia lg. dia tak sedar di untung! tak patut kita menangkan org mcm tu. nasib baik mak dgn ayah tak tahu yg sy da baik dgn dia. no wonder laa family sane tak suka dorg! sy off hp dr td. tp terpaksa on sbb mak dgn ayah nak call. kerasnya hati sy. nak tahu asal keras hati sgt sy kali ni? sbb dia tak percayakan sy! sy BENCI dia! sy pakai cincin yg awak bg tu je. sy tak pakai pun cincin couple ktorg! da campak mase mandi td! jatuh belakang almari. malas nk cari. padan muka dia! Syafik, maafkan sy sbb sy tak selembut dulu. sy skg kasar sgt. bkn mcm yg Apik kenal dulu-2. sy tak tahan laa. sy nak email kat awak jelaa. sy nak awak baca semua chat tu. even awak percayakan sy. tp awak kena baca gak chat tu. mmg hati, cinta sy utk dia. tp patut ke dia balas mcm tu? lepas apa yg da jd td, sy rase terkilan sgt. sy tak suka bila benda ni jd besar. tp mmg da jadi besar. silap percaturan! saket bila kena tuduh mcm-2. dorg tak tahu cerita betul! sy yg tahu semuanya! sy yg telan sorg-2! dorg ape tahu? tahu nak meng-judge org je! Ya Allah, sy tak tahu nak buad apa lg. sy tak nak bg dia baca chat tu. sbb sy tak nak dia rase kecewa kena hina. tp dia tak percaya sy! sy nak nages. nak pinjam bahu awak. nak nages kat bahu awak!


betul ke benda ni awak? tak kisah laa if benda ni betul ke tak. mmg ni yg sy tgh buad skg. kalau dia rase sy penting utk dia, pandai laa dia cari. pandai laa dia fikir. sy nak membawa diri. sy nak jauh dari dia. nak bg dia rasa rendu, rase pentingnya sy dlm hidup dia. kalau dia tak dpt rase tu sume, sy kena buad solat tu utk kali ke-3. kali ni sy akan tinggalkan dia kalau bkn dia dlm mimpi sy nnt. sy nekad! biar sy luka skg. sy tak nak saket terluka bila sampai penghujung nnt. mane tahu kot-2 dia masih ragu-2 dgn sy. kot-2 nak balas dendam sbb apa yg sy da buad dekat dia dulu. Apik! sy rendu saat awak bisik kat telinga sy dan awak ckp 'awak tercpita utk sy'! awak tahu tak saketnya sy bila dia tak mcm awak. lg satu yg sy dpt dr someone. dia ckp, cinta ni 50-50 tau. 50 bahagia, 50 derita. kalau terlebih cinta, tak bahagia, means akan derita juga. tp kalau tak cinta dan tak bahagia, apa jd? tp sy bahagian yg terlebih cinta, tp tak bahagia! what should I do? Apik, sponsor ticket g UK. sy nak jumpa awak! T_T

THANKS sbb membace :)

No comments:

 
This blog fully designed by THIS GIRL|Copyright© ceritalaradukaerika