NUMBER 29! :)

Views


: to bloggers and followers :

Apa ada dgn number 29? Actually da lame save entry ni, just need my own time to publish it. And I think, today is the right time. Takde ape pun dgn number 29. Bg Erika, number tu mcm agak kurang bertuah utk Erika. Byk benda buruk berlaku pada tanggal 29 haribulan! Ouh demnit! Bila tiba 29 ni tiap-2 bulan. Confirm Erika akan takut. Dari apa Erika da kaji selama genap seminggu, 4 bulan berturut-2 start dari bulan December 2011 aritu, ada je kejadian pelik berlaku. Dugaan kot ==’

First mase 29 DEC 2011. Tarikh ni tarikh keramat! Nak tahu kenape? Sbb masa tarikh ni, last kami jumpa. Kami tu means Erika dgn partner. Last date utk tahun 2011. Before start new year and new book for 2012. Mase jumpa tu kami bahagia sgt. Seriously, dia bg Erika gelang. I don’t know why. Dia ssh nak bg apa-2 kat Erika if benda tu bkn Erika yg pilih. Tapi, gelang tu dia yg pilih sendiri! Mmg terkejut sgt, tapi Erika tetap ambil gelang tu. Masa dia nak balik KL ptg 29 DEC tu, Erika nages tak henti-2. Erika pun pelik kenapa. Selalunya Erika nages biase je. Tapi that time, Erika nages teresak-2 sampai laa dia selamat sampai KL. Erika otp dgn dia pun still nages-2. Maybe mase tu da terasa kot yg dia da ada someone else. Dia tetap tenang bg semangat kat Erika yg mcm anak hilang emakk. Okay, tu apa yg jadi pada first 29.

Second mase 29 JAN 2012. Mase tarikh ni Erika ckp dgn dia, Erika nak jumpa dia sbb hati Erika rasa lain. Apa yg ktorg msg tu, sampai skg Erika simpan. Btw, Erika mmg suka simpan msg byk-2. Naseb agak baik, hp bole terima nak save sampai beratus-2 msg pun. Proceed, msg pada tarikh ni, dia marah-2 erika. Dia ckp, nothing will happen and jgn fikir bkn-2. Tapi Erika ni lain, selalu percaya kata hati. Kata hati selalu benar okay! Then, Erika sabar dan mengalah. Tambah-2 erika dpt assignment besar for semester 4. Let it be, Erika continue life Erika sampaikan kami tak meet almost 3 months! Tabahkan Erika? Lain pula dgn dia. Meet his new girl around 3 times per week! Bull shit right? -..-

Third mase 29 FEB 2012. Nak tahu apa jadi mase tarikh ni? Tarikh ni erika baru je lepas baik-2 dgn dia lepas 3 hari ktorg lost contact. Erika merajuk, sampaikan Erika keluar dgn someone yg paling dia benci. My best boyfie ever, Daus. Kami tgk movie and spend the whole day together. Bahagia? Ohh tidakk! Sy pencinta yg setia! Masa baik-2 this day, Erika ckp pasal nak jumpa, still the same answer dia bg. He said ‘syg, sy busy’. Masa tu Erika takk kisa da. Malas nak fikir, dgn beban assignment yg melambak! So. I let it be.

Next on 29 MARCH 2012. Kemuncak or ending bg sesuatu cerita. Kami putus this date and lost contact for 5 days! Hebat dan tabahkan seorang gadis yg bernama Nurul Syafika ni? Mase tu mmg tabah sbb Erika fikir dia akan cari Erika balik. Fyi, kami putus sbb twitter! Shit! Kami putus, Erika terkilan. Putus tanpa berjumpa selama 3 bulan. Its something weird right? Pelik sbb couple, takk jauh mana pun jarak tempat kami, tapi dia takleh spend mase dgn Erika. Ouhh nvm. Erika mmg takk kisa. Berbalik kpd 29 MARCH. Erika sgt terkilan actually, tu sbb putus. Nak tahu mengapa? Kerana dia takk mengundang sy ke wedding cousin dia. So I decide to let him go. Rupanya pada 5 APRIL our aniversery yg ke 3 TAHUN 4 BULAN, semua terbongkarr! Dgn satu gamba di laman social milik cousin dia, baru Erika tahu. Dia invite his another partner to attend the wedding. Damn sad! Masa tu Erika rasa mcm gelapp dunia. Okay, Erika takkan ingat waktu kejatuhan Erika lg. Biar ia berlalu mcm mimpi masa tidur.

Last on 29 APRIL 2012. After 1 month Erika single, dia pilih Erika semula. Dia decide nakk balik and terus couple dgn Erika. That girl? I don’t want to story about her. Why? Because I HATE HER! Masa sebulan single tu, mcm-2 jd dan terbongkar lg pelbagai rahsia. Itu laa conflict Cinta Tiga Segi. Sebulan single, kami bertambah rapat, dia selalu call and msg Erika. Mungkin masa tu kami baru betul-2 sedar yg kami masih memerlukan antara satu sama lain. Okay, Biar laa sbb dan kenapa dia balik semula kat Erika terus jadi rahsia kami. Amat sulit utk dijelaskan sbb melibatkan maruah kami, perempuan tu dan keluarga kedua belah pihakk. Alhamdulillah, kami bahagia skg. Eh japp!

29 MAY 2012, today!  Genap sebulan kami couple semula. Praise be to Allah, kami da takk gaduh-2 mcm dulu. Tiap hari Erika senyum je bila msg dia. Kadang-2 je otp dgn dia, Erika nages. Sbb rindu, serious rinduuu sgt! Puas Erika tunggu detikk ni. Dia tidur da, takk sempat nak wish. Kalau awakk baca entry ni sygg, apa-2 pun sy confirm awakk baca sbb da ada Galaxy Tab kan, tahniah sbb berjaya ambil hati sy semula utk sebulan ni. Even sometimes sy merajuk terlebih, awakk masih sabar layan kerenah sy kan? Bulan depan sy pergi Cheras, sy singgah WM eh? Kau Maria Alia! Mulut jgn bontot ayam sgt eh! Aku g WM pun ada sbb, bkn terhegeh nak jumpaa boyfie aku. Kau bangga ke dia dtg kat kau kalau nak date? Takk payah bangga sgt laa weh. KARMA tu ada. Ehh maaf laa Ayuyuyuyu -.- terselit pasal kau pulak. Semakk mata kan baca? HAHA okay proceed! Hairul Azuan, I love you for the rest of my life. Take care of yourself. Maaf utk tadi, sy kurang ada mood arini. Sy tetap sygg awakk sorg. Scandal lain tu? Kat kocek sy simpan! Peace! :D


THANKS sbb membace :)

No comments:

 
This blog fully designed by THIS GIRL|Copyright© ceritalaradukaerika