RIANGNYA RAYA :)

Views
: to blogger and followers :

hey guys! mcm mana raya kali ni? semua okayy ke? btw, perasan tak kenapa tajuk entry Erika mcm pelik je? mmg pelikk. sbb tak tahu nak letak title apa la -__- so hentam jela. actually mlm ni, tergerak hati nak update blog. kesian BLOG ni, da bersawang2. lagipun, hati ni iri tgk ramai yg update blog bercerita pasal RAYA! so excited! wooww! nak mula cerita dr mana ek? HEHE

first of all, Erika teruja sgt! sbb byk benda gembira berlaku masa Ramadhan and Syawal kali ni. Alhamdulillah, kebahagiaan yg Erika harapkan utk Syawal kali ni dimakbulkan. actually, hujung Ramadhan tu Erika quite sedih sbb hubby ckp, tak raya kampung (MELAKA) sbb tak dpt cuti. dia ckp dapat cuti around raya ke-tiga. then masa da hampir Syawal, hubby call and ckp 'awakk, cuti sy utk raya ke-tiga tu still takk approve lg'. masa tu tahu tak mcm mana respon Erika? MENANGIS and MARAH dia. nak tahu mengapa? sbb sebelum tu da janji nak balik raya ke-tiga. tapi alih2 ckp, takk jadi. geram kott! -..-

then, nak dipendekkan cerita. hubby PENIPU! rupanya, sehari sebelum raya dia da ada kat kampung! S.H.I.T! sbb takk bagitahu apa2. hubby ckp nak buad kejutann! tapi kejutan tak menjadi. Erika dpt rasa yg dia ada kat kampung sbb time msg je, YA ALLAH. berabad nak reply! bila misscall 'please try later'. means, takde LINE! takpe, hubby still sorok yg dia da ade kat kampung. so pagi raya tu hubby send msg raya, minta maaf sume bagai. then boleh dia ckp 'sy sedih'. ehh, still menipu lg! klimakss nye, erika hang-out la tengahari tu. nak g cocok duet kat bank. tiba2 ada call masukk!

hubby : syg ada kat mana?
me : sy ada kat rumahh.
hubby : kenapa bunyi bising je? hujan ke kat sane?
me : aah hujan lebat GILA.
hubby : jgn tipuu, sy baru call kampung td. dorg ckp panas terikk je.
me : awakk, kampung awakk dgn sy, even dekat pun, kita masih di bwh awan yg bebeza.
hubby : ckp betul2 la syg..
me : ye, sy kat luar ni. CIMB bank tampin, keluar duet.
hubby : okay syg, tunggu situ. japlg sy sampai.
me : whatt????!

takk lama lepas tu, jumpa la dia. almost 3 months takk jumpa. rindu plus MALU. tu mmg sifat Erika. hanya dia je yg tahu. da nak masuk 4 tahun, tapi still malu2 lagi. HAHA kita perempuan, mesti sentiasa ada sifat malu tu okayyy? HEE and then, apa lg, seperti biasa. tangan dihulur, maaf dipinta. okayy, hubby puji sbb Erika keluar pakai baju raya. HIJAU sedondon dgn dia. okayy, time tu lagi bertambah MALU! demit!

tak dpt nak bayangkan. dia apply cuti raya 3 hari je. tapi, sbb PRINCESS dia punya pasal, sanggop tambah cuti lg dua hari. lepas jumpa tu, terus la bawa haluan masing2. bila balik je, mak Erika ckp nak balik kampung. so kemas barang, and terus bla! HAHA tanpa bagitahu hubby. then, hubby pun selalu seksa jiwa raga Erika. time raya je, lupa kat Erika. tiap kali raya, mmg cenggitu la perangai dia! tegor pun da tak makan saman! so sabar jela. i'm waiting for his call and msg. still tak ckp kat dia yg Erika otw balik kg. PADAN MUKA dia. Erika merajuk, takk pick up call and reply msg dia. last2 mlm raya pertama, dia dtg raya rumah.  semua takde kecuali ayah Erika. so, ayah jela yg layan dia and kawan2. HAHA

raya kedua ptg, baru balik rumah semula. ayah pun cerita la yg hubby dtg beraya tu. pastu makk pun tanya 'angah tak bagitahu erul ke kita balik kampung?' and of course makk fikir lain. mak terasa yg kami on crisis. but takde apa pun yg jd. Erika je merajuk over2. start raya ketiga, hubby spend masa dgn Erika. dia ajak la Erika keluar minum, beraya rumah bestie Erika. andddd! rumah ex dia. so, follow je hubby. terasa something special! ohh GOD! best, mmg kali ni hubby manjakan Erika sgt2. sampaikan tiap masa nak berkepitt je. byk kali jugakk hubby lepakk rumah. tlg Erika masak, menjahanamkan masakkan Erika. and one more thing, dia romantikk! masa tgh potong bawangg, dia dtg kat belakang and bisik 'ILY sygg'. terkejutt and terus Erika angkat PISAU! grrrr! 

dia try penuhi semua apa yg Erika nak makan, berjalan and much more. sampai ke hari ni, Alhamdulillah. takde gaduh2 pun dgn dia. dia pun ckp aritu, sedih nak tinggalkan Erika. and for sure, lepasni 3 bulan tak jumpa. haiiiaahh -.-' Erika teringin nak makan MUSHROOM PIE yg biasa jual kat Baker's Cottage. dia sanggup bawa, g beli and lepakk kat Taman Reakreasi. sambil tu borak2, setelah sekian lama tak borak dgn dia. sebenarnya Erika tahu, selama ni hubby mengelak nak borak sbb takot Erika ungkit cerita aritu. HIHI apa la, best bila apa yg Erika tanya dia jawab! and ada satu hari tu Erika bawa dia pergi tempat keje makk. btw, dulu Erika partime kat makk la. Erika ajak dia tlg makk sbb tempat keje tu kurang pekerja. pekerja ramai yg cuti raya. so sweet bila dia borakk dgn makk! :D

Last but not least, ending raya kali ni berakhir dgn ajakan dia utk BERTUNANG. around one year from now, InsyaAllah. kami akan melangkah ke fasa yg seterusnya. doakan kami, trust me. apa yg jadi dulu, betul2 mengajar kami erti SETIA dan lbh menghargai antara satu sama lain. Alhamdulillah, gaduh pun kurang. sama2 kuad cemburu skg. tah pape la, genap 5 thn pada 5/12/2013, mungkin kami da ke fasa lain. skg slow2 on planning. ibu hubby and kak atin pun da okayy skg. so tunggu apa lg Erika? tak sabarnyeeeeee! -__-

okay guys, ni sebahagian drpd gamba raya kami. tgk tanpa beri apa2 komen okayyy? :D







THANKS sbb membace :)

2 comments:

ctm said...

Fuyoo nak tunang dah my cousin sorang ni. Hehe :P

Aimie Erika said...

Ahahaha :) lambat lg lah yong!

 
This blog fully designed by THIS GIRL|Copyright© ceritalaradukaerika