AKU BERALAH :')

Views
: to blogger and followers :

HEY peeps! sihat tak? *eh eh, tanya org pulak. kau tu sihat ke erika? me? Alhamdulillah, I'm in the pink of health* tiputipu jgn percaya ckp dia! eh apa nieee? aku SIHAT lar! okay mengaku, aku terpaksa tiputipu haritu je tak sihat, skrg da semakin okay. maybe haritu byk fikir kot. idk, byk fikir pun jadi masalah. Then now, back to the topic!

AKU BERALAH? binatang apa tu? perkataan ni, btw seringkali diungkapkan oleh seseorang yg kurang kasih sayang! aku kurang kasih sayang? dafact! HEHE kurangnya kasih sayang dr insan yg bergelar KEKASIH atau dlm bahasa omputih, BOYFRIEND! okay, FAHAM? kenapa tiba-tiba beralah? mesti lar kena beralah dlm erti kata lain, oi mengalah lar! org dah taknak, kau nak kejar buat apa? penat lar wei! bongokkss! sape ckp cenggitu kat aku, aku tepokk kepala dia! 

back to that title, byk sgt merepek da ni. kini tiba masanya mungkin, membiarkan dia sepi tanpa apa-apa khabar indah atau buruk dari seorang insan yg bernama Nurul Syafika comel kepada seorang insan kacak bernama Hairul Azuan. sometime, we as a human need time and space to release our tension also stress. mungkin dia mahukan sebegitu, tapi aku yg tak memahami. setelah memaksa dia pagi tadi, dan dibalas dgn jgn paksa saya now, I realise! kenapa perlu paksa dia? dia kan dah besar, biarkan lar dia!

start from now and onwards, sy pun perlukan ruang sendiri. memikirkan masa depan yg CERAH tanpa dia, tanpa cinta dia, tanpa semangat dari dia dan mcm-mcm lg yg dtg dari dia! kuat ke kau erika? kuat ke tak, kita belum cuba kan? tapi apa yg aku rasa skrg, aku rasa senang, lapang. berkat doa mungkin, aku dpt apa yg aku nakk. ALHAMDULILLAH, awak jgn lar risau apa-apa pasal sy. sy KUAT! :'( eh kuat perlu ke buat muka sedih? 

anddd! time for Laurier Mood had come! selalunya, I got a small pain. especially at my stomach! tapi pelik, takde pulak. tak perasan pun bila dia dtg, don't give me any sign of sickness. mungkin Cik Perut tahu kott, lepasni takdak sapa dah nak mai berjaga mlm teman dia, bebel-bebel mummy dia. tgk awakk, perut sy pun tahu KEHILANGAN awakk. SEDIH? sapa tak sedih oii. tapi tapiiiiiii, kena la kuatkan diri. nak kasi manja-manja tiap masa pun tak guna. mlm ni kalau Cik Perut sakit, tak tahu la mcm mana dgn mummy. da lar mummy kena buat drawing! padan muka mummy! buat keje last minute! 

drawing engineering? haritu sir SHH ada lar berkata. barang siapa yg berminat akan subject ini, digalakkan utk menyambung ke Civil Engineering! hahhhhh! aku minatt! tapi dok dlm mimpi ja agak gila lar aku nak amek apa-apa yg berkaitan LCP! ambil subject ni pun sbb TAK PERASAN! apa-apa pun, try the best lar mlm ni. harap tak mengada-ngada lar Cik Perut ni. kalau mengada-ngada jugakk, TERpaksa lar call daddy dia! tebalkan muka


...kepada si KACAK ini, ambil lar berapa byk masa yg awakk nak, sy tak
 kisah da. awak mungkin tahu apa yg terbaik utk KITA. jgn risau, 
SAYA TUNGGU AWAK,
 takkan senang-senang sy berpaling kpd yg lain, percaya sy okay? btw, sy betul-betul rindukan awak. SEDIH? AIR MATA? benda tu semuanya biasa bg sy. 
awakk jaga diri okay? jgn nakal-nakal, jgn curang! doa sy sentiasa mengiringi hidup awak. bahagia awak, bahagia juga sy...

Salam Sayang
-Nurul Syafika-


THANKS sbb membace :)

3 comments:

 
This blog fully designed by THIS GIRL|Copyright© ceritalaradukaerika